Apple wil zelfrijdende elektrische auto vanaf 2025 op de markt hebben

Elektrische auto's Wesley Akkerman 19 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven, legt Apple een laatste hand aan de ontwikkeling van een speciale processor voor zijn autoproject. Dat project, ook wel Project Titan genoemd, is een slecht bewaard geheim waar het bedrijf achter de schermen aan werkt. De auto van de iPhone-maker moet in 2025 verschijnen.

De autoprocessor is intern ontwikkeld en is “het meest geavanceerde” onderdeel van de auto. Binnenkort test Apple de chip in Californië in een vleet van testauto’s, zodat de processor in de echte wereld keuzes kan maken. Het bedrijf hoopt dat zijn auto straks “veiliger is dan het aanbod van Tesla en Waymo”.

Autoproject Apple maakt vaart

Het doel van Project Titan is om een elektrische, autonome auto te maken die géén stuur heeft. Het interieur is daarom veel ruimer dan bij andere auto’s. Verder is het zo dat er een groot touchscreen aanwezig is. Dat touchscreen biedt een software-omgeving aan dat lijkt op iOS; maar waarschijnlijk is het geen iOS of iPadOS.

Apple Car
Een concept van de Apple Car. (Afbeelding: Youtube / Concept Creator)

Over het verdienmodel bestaat achter de schermen nog wat onenigheid, aldus Bloomberg. Het kan zijn dat Apple in de toekomst de concurrentie aangaat met bedrijf als Uber, Lyft en Waymo. Maar de kans is groter dat consumenten straks zelf hun eigen auto afnemen bij het bedrijf, zoals dat nu ook kan bij Tesla.

Opladen via algemeen systeem

Hoewel Apple van zijn eigen opladers houdt, lijkt het er nu niet op dat het bedrijf een eigen oplaadstandaard ontwikkelt voor de auto. In plaats daarvan maakt het bedrijf gebruik van ccs, ook wel het combined charging system genoemd. Daardoor laad je de auto op bij allerlei palen die reeds geïnstalleerd zijn.

Tot op heden maakte Apple zelf nog niets bekend over Project Titan. Het is dus nog even afwachten wat allemaal waar is van de bovenstaande geruchten. Het enige nieuws dat vaak de ronde doet, is dat verschillende mensen komen en gaan. Daardoor werkt er steeds een ander team aan dit project.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Bloomberg

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen