Xbox Games with Gold december: gratis gamen op een tropisch eiland

Games Jelle van Es 24 nov 2021
Leestijd: 3 minuten

Het is koud. Het is nat. En het regent veel. Het is weer het einde van het jaar. Met dat slechte weer verlang je wellicht naar de zon. Maar reizen blijft lastig. Gelukkig kun je ook binnen van een zonnetje genieten door een game te spelen. En met de nieuwe Xbox Games with Gold december-line up krijg je game die je laat reizen.

Het gaat om Tropic 5: Penultimate Edition. Dat is de belangrijkste titel in de Xbox Games with Gold december-line up. Maar uiteraard niet de enige. Zoals elke maand geven we een makkelijk overzicht, zodat jij weet wanneer je je gratis games kunt scoren.

Xbox Games with Gold december

Xbox Games with Gold december Xbox One: The Escapist

We beginnen het overzicht van de Xbox Games with Gold december-line up met de games die oorspronkelijk voor de Xbox One zijn uitgebracht. The Escapist is een game die je in diverse gevangenissen plaatst en waarbij je dan moet proberen om daaruit te ontsnappen. Daarvoor is het zaak om een goed team om je heen te bouwen en tegelijkertijd niet te veel op te vallen. Want wanneer men door hebt dat je bezig bent met snode plannen, dan zullen ze je aanpakken met alle gevolgen vandien. Een game die echt perfect is om via deze weg eens uit te proberen.

Beschikbaar van 1 tot en met 31 december

Xbox Games with Gold
The Escapist (Afbeelding: Microsoft)

Tropico 5: Penultimate Edition

Het absolute hoogtepunt in deze Xbox Games with Gold december-line up is wat mij betreft Tropico 5: Penultimate Edition. In de game reis je af naar een tropisch eiland waar jij de baas speelt van een bananenrepubliek. Daar moet je met verschillende dingen rekening houden. Zo moet je er voor zorgen dat jouw bevolking je steunt in de verkiezingen (of je vervalst die), je moet er voor zorgen dat er genoeg geld binnenkomt door producten te exporteren en heb je ook nog te maken met verschillende buitenlandse invloeden. En dat alles is gewoon goed te spelen met je controller.

Beschikbaar van 16 december tot en met 15 januari

Tropico 5: Penultimate Edition (Afbeelding: Microsoft)

Xbox Games with Gold december Xbox 360: Orcs Must Die!

Dan de games die oorspronkelijk op de Xbox 360 zijn verschenen, te beginnen met de game Orcs Must Die! In deze game speel je een krachtige War Mage en moet je maar liefst 24 verschillende kastelen en forten beschermen tegen een invasie van vijanden. Daarvoor gebruik je je verschillende wapens, maar is het ook mogelijk om verschillende vallen uit te zetten om op die manier als winnaar uit de bus te komen. Een vermakelijke strategiegame.

Beschikbaar van 1 tot en met 15 december

Orcs Must Die! (Afbeelding: Microsoft)

Insanely Twisted Shadow Planet

De laatste game in deze Xbox Games with Gold december-line up is de game Insanely Twisted Shadow Planet. Het is een 2D action-adventure game, waar je in verschillende mooie omgevingen terecht komt. Daar moet je afrekenen met verschillende vijanden, maar krijg je ook te maken met diverse puzzels. Echt zo’n typische game waar je waarschijnlijk nog nooit van heb gehoord en waarom het top is dat hij nu gratis is te spelen.

Beschikbaar van 16 tot en met 31 december

Insanely Twisted Shadow Planet (Afbeelding: Microsoft)

Mocht je de games van vorige maand gemist hebben, dan kun je er nu nog een paar scoren. Lees daarvoor dit artikel om te zien wat er nu nog beschikbaar is.

Xbox Games with Gold november brengt gratis multiplayerfun

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen