Spotify komt met ideale functie voor Netflix-gebruikers

Films & Series Jeroen Kraak 23 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Heb je naast Netflix ook Spotify? Dan hebben de twee diensten wellicht goed nieuws voor je. De twee bedrijven gaan samenwerken.

Op Netflix vind je veel series en films, terwijl vrijwel alle muziek te beluisteren is. De twee partijen starten nu een partnership. Verwacht niet dat je tegen een voordeliger tarief beide abonnementen kunt aanschaffen, maar de twee komen nu met iets anders wat mooi is meegenomen voor gebruikers.

Netflix en Spotify werken samen

Netflix en Spotify maken het nu makkelijker om de muziek uit films en series van Netflix te vinden. Spotify lanceert een speciale Netflix Hub op zijn app, waarbij je alle officiële soundtracks, playlists en podcasts kunt vinden voor de populaire shows van de streamingdienst. Dat is handig, want dan hoef je niet meer tijdens het bingen van je favoriete show Shazam te gebruiken om erachter te komen welk nummer wordt gespeeld.

Tijdens de lancering zijn er al verschillende soundtracks en playslists uit Netflix-series te vinden. Zo kun je nu onder andere de muziek beluisteren uit Stranger Things, La Casa de Papel, Narcos: Mexico, Squid Game en Cowboy Bebop. Natuurlijk is er nog veel meer te vinden.

Naast muziek, kun je in de Netflix Hub op Spotify ook verschillende podcasts vinden over de series en films. Zo luister je daar onder andere Okay, Now Listen, Netflix is a Daily Joke, maar ook podcasts die wat dieper ingaan op het proces zoals Behind the Scenes” Shadow and Bone. Bovendien zijn er ook kleinigheden te vinden zoals een quiz waarbij je te weten kan komen welk karakter uit de serie jij bent.

Hoe Adele een einde heeft gemaakt aan deze Spotify-functionaliteit

Nog niet in Nederland, maar…

Helaas moeten we nog even wachten totdat we de Netflix Hub in Nederland kunnen gebruiken. De functie is nu alleen nog beschikbaar in de Verenigde Staten, Canada, Nieuw-Zeeland, het Verenigd Koninkrijk, Ierland en India, maar in de verwachting ligt dat de partijen dit verder gaan uitrollen. Gelukkig is er nu geen probleem voor jou, want je kunt ook gewoon Netflix volgen op Spotify. Hier vind je al de verschillende playlists van de series.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen