Lockdown met Netflix: 10 immens populaire films en series om te kijken

Films & Series Mark Hofman 20 dec 2021
Leestijd: 5 minuten

Netflix heeft een gigantisch aanbod aan films en series. Dat jij soms niet weet wat je kijken moet is dus best wel goed te begrijpen. Daarom helpen we je bij WANT graag een handje.

In Nederland zijn ongelofelijk veel mensen met een Netflix-account. Mensen wiens kijkgedrag meer vertelt dan dat ze zelf misschien weten. Op basis van wat Nederland leuk vind is het dus best makkelijk uit te vogelen welke films en welke series je anno 2021 precies moet kijken.

Netflix Nederland: 10 films en series voor week 51

Week 51 2021 gaat de boeken in als de week waarin Nederland weer in lockdown ging. Winkels, restaurants en bioscopen: ze zitten allemaal nog steviger dicht dan een pot augurken. Daarom zal Netflix ons wederom een dienst moeten bewijzen en goed voor de dag komen als onze redder in nood.

In week 51 komt dat overigens wel goed. Deze week kijken we rustig verder naar het derde seizoen van Undercover, genieten we van het tweede seizoen van The Witcher en kijken we vol bewondering naar de Italiaanse serie Gomorra. Al valt er natuurlijk heel veel meer te beleven.

#10 Venom

Wanneer Eddy Brock, een journalist uit New York City, fuseert met een snibbige buitenaardse symbiont ziet hij de wereld zoals hij deze nooit eerder zag. Door zijn ongekende krachten is hij tot meer in staat dan hij ooit zou durven dromen. Dat je met die kracht alleen een hoop problemen op de hals haalt wordt snel duidelijk. Venom, de meest iconische schurk van Spider-Man, heeft zijn eigen film en die check je nu op Netflix.

#9 Terug naar de Outback

De kerstvakantie komt eraan en dat houdt in dat ouders hun kinderen weer moeten vermaken. Dat kan natuurlijk door middel van een hoop kindercontent op Netflix. Zo is onder andere de film Terug naar de Outback de moeite waard.

In deze film zien we een handjevol dieren die, naar eigen zeggen, niet begrepen worden. Ze zien er namelijk levensgevaarlijk uit, maar hebben een hart van goud. Ze breken dan ook niet uit om de boel op stelten te zetten, maar willen simpelweg gewoon naar huis. Alleen is het één niet mogelijk zonder het ander.

#8 The Girl From Oslo

Het is niet de leukste gedachten zo vlak voor de feestdagen, maar wanneer je dochter ontvoert wordt doe je er alles aan om haar terug te krijgen. Een Noorde diplomaat reist precies om deze reden af naar het Midden-Oosten in The Girl From Oslo. Daar moet ze vertrouwen oude vrienden om haar terug te halen. Maar lukt dat?

Het eerste seizoen van The Girl From Oslo, bestaande uit 10 afleveringen, is nu te zien op Netflix.

#7 Gemini Man

Will Smith neemt het op tegen Will Smith in Gemini Man. De films werd in 2019 veelbesproken vanwege de verjongingstechnologie die gebruikt werd. Maar er zijn natuurlijk meer elementen die het verhaal interessant maakt.

We volgen een voormalig sluipschutter die het op moet nemen tegen zijn sterkste vijand ooit: een jonge versie van zichzelf. Alleen is hij niet alleen een stuk jonger en fysiek sterker, maar wordt hij ook nog eens bijgestaan door de regering.

#6 A California Christmas: City Lights

De kerstfilm A California Christmas, die vorig jaar op Netflix verscheen, heeft een vervolg gekregen. In A California Christmas: City Lights volgen we Callie en Joseph een jaar na het begin van hun relatie. Ze verlaten de ranch en verkassen naar San Francisco om familiezaken te regelen. Al is dat niet de enige reden.

#5 The Unforgivable

Netflix heet Sandra Bullock binnengehaald voor een episch nieuw verhaal. En met succes, zo blijkt. De nieuwe fillm The Unforgivable staat namelijk op nummer 2 in de Top 5. Al hebben medespelers Vincent D’Onofrio en Viola Davis daar natuurlijk ook een aandeel aan.

We volgen het verhaal van vrijgelaten crimineel die haar leven weer op de rails moet zien te krijgen. Iets dat niet makkelijk is op het moment dat jij je eigen verleden niet achter je kunt laten. En het wordt er al helemaal niet beter op wanneer je ook nog eens het zusje op moet zoeken die je destijds achterliet.

#4 Gomorra

Non-Engelse series nemen Netflix langzaam maar zeker over. Naast La Casa de Papel en Undercover staat ook Gomorra hoog in de Top 10. De serie verscheen afgelopen week op het platform en weet aardig wat succes te boeken. In Gomorra volgen we de Maffia-activiteit in Naples die zich eerder intern dan extern richt. De oorzaak? Het hoofd van de beruchte familie zit vast.

Er zijn maar liefst vijf seizoenen van Gomorra verschenen op Netflix. De eerste vier seizoenen bestaan uit 12 afleveringen, het laatste uit 10.

#3 La Casa de Papel

La Casa de Papel komt tot een einde. Het laatste seizoen van de immens populaire Spaanse serie werd eerder dit jaar al afgetrapt, maar wel voor de helft. Die andere helft is nu direct te zien op Netflix en brengt het verhaal van de groep dieven dus tot een einde.

In La Casa de Papel volgen we De Professor die een jonge dievegge en zeven andere criminelen inhuurt om de Koninklijke Munt van Spanje te bevoren. Maar dat dit al snel compleet uit de klauwen loopt mag duidelijk zijn.

#2 Undercover

Undercover is terug! Na twee succesvolle seizoen en een film gaat het verhaal van Ferry Bouman verder. Het personage zit nog steeds in de gevangenis, maar wordt vrijgelaten om het onbedenkelijke te doen: samenwerken met Bob.

Het derde seizoen van Undercover is begonnen op Netflix. De streamingdienst brengt iedere zondag een nieuwe aflevering uit.

#1 The Witcher

The Witcher is terug op Netflix. Afgelopen vrijdag verscheen het tweede seizoen van de serie, waardoor hij vorige week al in de Top 10 verscheen. Nu staat het verhaal van Geralt of Rivia strak op de eerste plek. In het tweede seizoen worden de verhalen van Ciri, Yennefer en Geralt verder vertelt en krijgen ze te maken met grootste uitdagingen.

Het tweede seizoen van The Witcher krijgt een dikke pluim van diens bedenker en is nu volledig te zien op Netflix.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen