Telegram komt met functie die WhatsApp-gebruikers jaloers maakt

Apps Jeroen Kraak 20 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Iedereen gebruikt WhatsApp, maar Telegram heeft nu een functie waar je echt wat aan hebt. Vooral in gesprekken met veel te loslippige vrienden.

We gebruiken massaal WhatsApp. De grootste reden daarvoor is dat waarschijnlijk al je andere contacten de dienst ook gebruiken. Toegegeven, de dienst heeft een aantal hele handige functies, maar soms is de concurrentie de berichtenapp van Facebook net te snel af.

Nooit meer spoilers

Groepsgesprekken op WhatsApp zijn een vloek en zege tegelijkertijd. Je kunt makkelijk met elkaar praten over de meest interessante onderwerpen. Zo gaan gesprekken in mijn vriendengroep regelmatig over films en series die je echt gezien moet hebben. Als er iemand dan een trailer dropt is iedereen enthousiast. Het verandert echter wanneer een film of serie uit is. De ene helft van de groep heeft ‘m wel gezien terwijl het andere deel weer eens veel te langzaam is.

WhatsApp gaat deze informatie verbergen voor vreemde mensen

Het gevaar van spoilers ligt dan ook zeker op de loer in groepschats zoals op WhatsApp. Om dat te voorkomen heeft Telegram nu de ideale functie bedacht meldt een gebruiker op Reddit. De berichtendienst brengt binnenkort de optie om een tekst te verbergen. Door dit in te stellen kunnen alleen de gebruikers het lezen die erop klikken. De functie is natuurlijk ideaal om over Spider-Man: No Way Home te praten als je de kans al hebt dat je ‘m hebt gezien. Als andere gebruikers dan toch spoilers zien, is het hun eigen schuld. Dan hadden ze maar niet op het bericht moeten klikken.

Telegram Spoiler
Spoilen wij nu door te zeggen dat dit eraan komt? (Afbeelding: Reddit)

Wachten op WhatsApp

Helaas is de functie nu nog alleen maar in beta, wat betekent dat alleen sommige gebruikers deze nieuwe feature kunnen toepassen. Als je de functie hebt selecteer je de tekst in de invoerbalk en daarna scrol je door de opties. Daar selecteer je spoiler, waarna de tekst verborgen wordt. Heel handig dus, maar nu nog alleen beschikbaar in channels. Nu maar wachten tot WhatsApp de functie gaat toevoegen zodat je ook daar heerlijk zonder consequenties kunt spoilen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen