WhatsApp geeft gebruikers duidelijke waarschuwing voor gesprekken

Apps Wesley Akkerman 22 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Het team achter de populairste berichtendienst van dit moment zit niet stil. WhatsApp test wederom een gloednieuwe functie. Wanneer je namelijk een gesprek voert met een bedrijfsaccount, dan krijg je daar een duidelijke melding van te zien. Dit gebeurt op het moment dat het nummer niet in je contactenlijst staat.

Op het moment dat je voor het eerst een bericht ontvangt van een zakelijk account, dan krijg je de nieuwe melding te zien. Ook verschijnt er een nieuwe interface in beeld. Daarin staat een knop waarmee je het nummer snel blokkeert. Daarnaast kun je ervoor kiezen het nummer toe te voegen aan je contactenlijst, als je dat wil.

WhatsApp test handige functie

Op moment van schrijven test WhatsApp de functionaliteit met mensen die zich aanmeldde voor het TestFlight-programma. TestFlight is een dienst waar iOS-gebruikers zich voor kunnen aanmelden, waarmee ze bètafuncties kunnen testen. Op Android kan dat ook; dan meld je je gewoon aan bij het bèta-programma.

WhatsApp zakelijk
Nieuwe melding op WhatsApp (Afbeelding: WABetaInfo)

Op de bovenstaande screenshot, afkomstig van WABetaInfo, zie je hoe de melding eruitziet. Wanneer de update dan naar iedereen uitrolt, dan weet je waar je op moet letten. Het is overigens nog niet duidelijk wanneer WhatsApp de functie uitrolt. Dus daar moeten we voor nu nog even op wachten.

Wanneer verschijnt de functie?

Daarbij moeten we ook altijd vermelden dat sommige functies de openbare versies van apps – in het algemeen – niet altijd halen. Dit lijkt echter zo’n goede optie te zijn dat het vreemd zou zijn wanneer WhatsApp deze niet uitrolt. Gebruikers kunnen op deze wijze snel zien met wie ze te maken hebben en dat kan eerlijk gezegd nooit kwaad.

WhatsApp test nieuwe functie nu ook op de iPhone

Meestal is het zo dat wanneer de dienst een bèta aankondigt of uitbrengt, dat de functie gereed is voor breder gebruik. Dan zijn er al tests aan voorafgegaan, waardoor er weinig tot geen problemen opduiken. Houd er als tester overigens wel altijd rekening mee dát er problemen kunnen opduiken met het gebruik van de bèta.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

WABetaInfo

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen