Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Apps 17 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp test nieuwe functie nu ook op de iPhone

WhatsApp test constant nieuwe functies. Nu zien we een feature op de iPhone verschijnen die eerder al werd aangekondigd.

Meer dan een maand geleden werd al bekend dat WhatsApp flink aan het knutselen was aan de spraakberichten.  Het wil zowel op Android als de iPhone het opnemen van een voice message pauzeren. Nu meldt WABetaInfo dat dezelfde functie nu ook in iOS wordt getest en dus naar de iPhone lijkt te komen.

Nog in Beta

Helaas is de functie nog wel in beta, wat betekent dat het pauzeren van spraakberichten nog niet voor iedereen beschikbaar is. Om van de functie gebruik te kunnen maken heb je versie 2.21.230.16 nodig. Overigens betekent het niet dat je ‘m meteen krijgt als je die versie op je telefoon hebt staan, want WhatsApp rolt deze nieuwigheid nu alleen nog uit onder een aantal geselecteerde gebruikers.

Wil je zelf checken of je de nieuwe functie in WhatsApp wellicht krijgt? Dan hint een andere aanwijzing daar al op. Heb je in jouw versie al geluidsgolven als je een stembericht opneemt? Dan is de kans groot dat je de pauzefunctie binnenkort ook krijgt. Natuurlijk is het nog makkelijker om te testen. Neem gewoon een spraakbericht op en kijk of je ondertussen deze kan pauzeren.

Het pauzeren van het opnemen van een voice message is natuurlijk erg handig. Soms heb je veel te vertellen maar is het lastig om het allemaal in een keer te zeggen. Om toch even wat extra tijd te hebben om na te denken is de pauzeknop in WhatsApp een prima oplossing.

Meer nieuwigheden bij WhatsApp

Het is niet de enige nieuwigheid die de afgelopen tijd in de betaversie voor de iOS is verschenen. Zo kwam ook al de optie ‘My Contacts Except’ naar de berichtenservice. Hierbij is het mogelijk om bepaalde informatie uit je profiel, zoals foto of laatst online gezien, te verbergen voor bepaalde contacten.

Gisteren schreven we al over een andere nieuwigheid waar we zeer naar uitkijken. Het blijkt dat WhatsApp nu ook werkt aan een versie voor iOS en de MacOS-app wil vernieuwen. Daarover lees je hier meer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!