WhatsApp heeft grote verrassing in petto voor Apple-gebruikers

Apps Jeroen Kraak 16 nov 2021
Leestijd: 1 minuut

WhatsApp is bezig met een nieuwigheid waar Apple-gebruikers al jaren op wachten. Het werkt aan een (nieuwe) app voor iPad en Mac.

WhatsApp is ondanks dat de dienst zelf en moederbedrijf Meta (Facebook) regelmatig negatief in het nieuws komt, is het nog steeds de grootste berichtendienst. Je hebt de dienst haas wel nodig om met vrienden en familie te communiceren. De app is natuurlijk heel makkelijk in gebruik, maar er is er wel een irritant puntje. Er is geen app voor de iPad en die van de Mac werkt natuurlijk niet optimaal. Daar lijkt nu echter verandering in te komen.

WhatsApp komt naar de iPad en Mac

Het betrouwbare WABetaInfo meldt nu dat WhatsApp bezig is met het ontwikkelen van een app voor de Apple-apparaten. Dat doet de berichtendienst met Mac Catalyst. Hiermee kan de app makkelijk op meerdere devices door simpel de code te delen. De app voor zowel Mac als de iPad lijken erg op elkaar en hebben dezelfde interface.

De nieuwe MacOS app lijkt de huidige te vervangen die je nu nog op de site van WhatsApp moet downloaden. Het lijkt dan ook niet meer nodig dat deze verbonden moet zijn met de telefoon.

De nieuwe app moet het multi-device-systeem ondersteunen. Dat betekent dat je de berichtendienst op verschillende apparaten tegelijk kunt gebruiken, zelf als je telefoon niet aan staat.

rofielfoto.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen