Jelle van Es
Jelle van Es Games 17 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe Saints Row loopt vertraging op (en dat is verrassend goed nieuws)

Meestal ben ik niet blij als een game vertraging oploopt. Je wil namelijk zo snel mogelijk met een game aan de slag gaan. Maar in het geval van Saints Row ben ik juist blij dat de game later uitkomt dan gepland.

Want de makers van Saints Row hadden het niet zo hele goede idee om de game in februari 2022 uit te brengen. Dat is namelijk de maand des doods, met heel vele grote releases. En dan zullen er games zijn die minder goed de aandacht krijgen.

Saints Row komt later

Hoewel men dat niet als reden heeft gegeven voor het uitstel van Saints Row, kan ik me haast niet voorstellen dat dit er ook niet een beetje mee te maken heeft. Want als je kijkt naar wat die maand te bieden heeft, dan hebben we Dying Light 2 op 4 februari, Total War: Warhammer 3 op 17 februari, Horizon: Forbidden West op 18 februari, Destiny 2: The Witch Queen op 22 februari en Elden Ring op de 25e. En voor de fijnproevers verschijnt ook nog Atelier Sophie 2: The Alchemist of the Mysterious Dream op de 25e. En een week later komt Gran Turismo 7 uit. Kortom, het is een periode die al overvol zit.

De nieuwe game (Afbeelding: Koch Media)

En daarom heeft de maker van Saints Row eieren voor zijn geld gekozen. De game komt nu uit op 26 augustus van 2022. Dat liet de ontwikkelaar op hun website weten. Volgens de maker heeft de vertraging vooral te maken met de problemen die zijn ontstaan rondom COVID en het thuiswerken. Doordat de nieuwe game een flink project is, is de impact eigenlijk nog net iets groter. En daardoor heeft men meer tijd nodig om de game af te maken en er uiteindelijk ook voor te zorgen dat hij zonder al te veel bugs op de markt wordt uitgebracht. Want op dat gebied gaat het nogal eens mis.

Hoge doelen

De makers van de nieuwe Saints Row-game willen er voor zorgen dat het de grootste en beste game in de reeks is. Dat lijkt me ergens ook wel logisch, want met elk nieuw deel wil je de voorgaande game oertreffen. Met dit uitstel benadrukt de ontwikkelaar overigens ook nog adt er niks wordt veranderd aan de setting of het verhaal van de game. Daar was met de onthulling van de titel nogal wat kritiek op, omdat het een reboot is, die minder over-de-top lijkt te zijn dan de oude games. De onthulling kun je hier teruglezen.

GTA-achtige game Saints Row is terug, maar niet zoals je het herinnert!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!