Jelle van Es
Jelle van Es Games 26 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

GTA-achtige game Saints Row is terug, maar niet zoals je het herinnert!

Ooit werd de Saints Row-reeks neergezet als een alternatief voor de GTA-serie. Het eerste deel was daarbij redelijk serieus, maar de games daarna deden het steeds veel gekker, totdat je als een soort van Superman kon los gaan in de grote stad.

En nu heeft de ontwikkelaar de reboot van de reeks aangekondigd. Als Saints Row, dus zonder een cijfer er achter, komt het geheel terug, maar dan zonder al het overdreven gedoe. En daar is niet iedereen even blij mee.

Saints Row is terug, maar niet zoals je het kent

De trailers van de nieuwe Saints Row wordt op Youtube namelijk behoorlijk down gevote. Dit omdat het weinig meer te maken heeft met de reeks die fans hebben leren kennen. Ikzelf ben er wel blij mee, want op een gegeven moment was het gewoon te veel. Het was een game die grappig deed om het grappig willen zijn en dat werkte niet. Deze nieuwe game neemt je mee naar de fictieve stad Santo Ileso, dat zich bevindt in het Zuidwesten van de Verenigde Staten. Een groepje jonge vrienden besluiten dat het daarbij een goed idee is om hun eigen bende op te richten en daarmee de macht van de onderwereld naar zichzelf toe te trekken. De onderstaande trailer moet je wat dat betreft een goed beeld geven.

In Saints Row maak je net als in het verleden je eigen personage aan en vorm je samen met Neenah, Kevin en Eli The Saints. Daarmee neem je het op tegen bendes als Los Panteros, The Idols en Marshall Defense Technologies, terwijl je je imperium opbouwt in de straten van Santo Ileso en strijdt om de heerschappij over de stad. Er zitten daarbij nog steeds mogelijkheden bij om lekker los te gaan, want je hebt genoeg exotische wapens en met een wingsuit zweef je over de stad. Mocht je een vriend of vriendin hebben om samen mee te spelen, dan kan dat ook. Want net als in de laatste games is er een uitgebreide coöperatieve modus, waardoor je lekker samen los kunt gaan.

Saints Row
Genoeg actie nog (Afbeelding: Koch Media)

Volgend jaar losgaan

Heel erg lang hoef je niet te wachten totdat je los kunt gaan met Saints Row. De game staat namelijk gepland voor 22 februari. De game komt dan uit op de pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series X. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

[REVIEW] Saints Row: The Third Remastered

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!