Bethesda komt eindelijk met nieuws over het vervolg van Skyrim

Games Mark Hofman 17 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Een week nadat The Elder Scrolls V: Skyrim Anniversary Edition, de zoveelste uitgave van het spel uit 2011, verscheen doet ontwikkelaar Bethesda Softworks eindelijk zijn mond open. Eindelijk zegt het bedrijf iets over The Elder Scrolls VI.

In een recent interview doet regisseur en producent Todd Howard eindelijk zijn mond open over het vervolg van Skyrim. Met het gigantische succes van het huidige spel is het voor velen de vraag hoe Bethesda dit gaat evenaren. De ontwikkelaar zelf heeft inmiddels een aardig idee.

Bethesda over The Elder Scrolls VI

We maken er vaak grapjes over, maar het is best indrukwekkend om te zien hoelang The Elder Scrolls V: Skyrim al meegaat. Het spel is inmiddels op talloze manieren opnieuw uitgebracht en weet steeds weer succes te boeken. Toch vragen fans zich, terecht, af in hoeverre Bethesda het succes kan evenaren met een vervolg. De ontwikkelaar heeft geen glazen bol om te zien of dat überhaupt mogelijk is, maar heeft wel al een plan op tafel liggen. Een plan dat verdomd veel lijkt op dat van The Elder Scrolls V: Skyrim.

Slecht nieuws voor fans van The Elder Scrolls VI en Skyrim
Hier valt vast wat te halen (Afbeelding: Bethesda)

Todd Howard laat in een interview namelijk weten een zelfde soort traject voor The Elder Scrolls VI voor ogen te hebben. Het spel moet eigenlijk net als Skyrim een decennium meegaan. Dan heeft Howard het overigens niet over hoelang de game zelf zal worden, maar echt puur over de tijd dat het relevant moet blijven. Ondanks de vele grappen die gemaakt worden en de frustratie van sommige gamers, zal Bethesda dus ook voor The Elder Scrolls VI een hoop versies op de markt brengen.

Lat ligt dankzij Skyrim hoog

Of we er persé op zitten te wachten laat ik in het midden. De gedachtegang van Howard en Bethesda is namelijk wel logisch. Hoe ga je als ontwikkelaar het succes van een game evenaren of zelfs overtreffen als deze al tien jaar relevant is? Wat dat betreft is het succes van Skyrim fantastisch, maar heeft Bethesda zichzelf wel in een lastige positie gezet. Al is het al, omdat de kans groot is dat het spel een Xbox-exclusive gaat worden.

Xbox koopt Bethesda: Fallout en Skyrim eigendom van Microsoft

De ontwikkelaar is druk bezig met de productie van Starfield, maar werkt ondertussen ook aan de volgende Elder Scrolls.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen