Hoe Pokémon Go ervoor zorgde dat deze agenten ontslagen werden

Games Jelle van Es 11 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

In de hoogtijdagen van Pokémon Go was het niet gek dat wanneer je over straat liep en mensen vastgekluisterd zag aan hun smartphone. De kans was daarbij groot dat ze Pokémon Go speelden. En dat ging niet altijd even goed.

Zo ook in de Verenigde Staten. Daar speelde een rechtszaak over twee agenten die zijn ontslagen omdat ze tijdens het werk het belangrijker vonden om Pokémon Go te spelen dan te reageren op een overval. Dat is ze niet in dank afgenomen.

Agenten spelen liever Pokémon Go

Volgens Kotaku gaat het om de agenten Louis Lozano en Eric Mitchell. Het incident speelde in 2017. De agenten in kwestie werden door een hogere officier gesommeerd om assistentie te geven tijdens een overval bij een winkel van Macy’s. Maar in plaats van af te gaan op de oproep, verlieten de agenten in kwestie het gebied. Tijdens hun potje Pokémon Go hadden ze namelijk een speciale Pokémon gezien en die wilden ze maar al te graag vangen. Deze actie werd echter vast gelegd door hun video systeem in de auto. Dit in combinatie met de leugens die de agenten vertelden voor hun actie zorge er uiteindelijk voor dat ze werden ontslagen.

Pokémon Go Snorlax
Ontslagen vanwege een Snorlax (Afbeelding: Niantic)

De rechtszaak draaide er uiteindelijk om of het ontslag terecht was. Daarbij werd het spelen van Pokémon Go niet besproken. Het ging vooral over de vraag of het gebruik van het camerasysteem in de wagen gebruikt mocht worden als bewijsmateriaal. Aangezien het volgens hen over een privésituatie ging. In het gesprek hoor je hoe de twee bespreken dat er ergens een Snorlax te vinden is en dat ze daar naar toe gingen. Nadat ze de Snorlax hadden gevangen, zagen ze even iets verder een Togeteic en die moest ook gevangen worden. Op die manier werd dus duidelijk dat ze zich met hele andere zaken bezig hielden als dat ze eigenlijk hadden moeten doen.

Ontslag terecht

De rechtbank waar de zaak dienden, besloot het beroep op het ontslag van de agenten te verwerpen. Daardoor is het dus terecht gevonden dat de agenten zijn ontslagen voor het spelen van Pokémon Go, terwijl hun hulp elders nodig was.

Pokémon Go ziet er vanaf nu een stukje beter uit op je iPhone

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen