Google Maps-concurrent geteisterd door Pokémon Go-spelers met nep-stranden

Games Lucas van de Wetering 7 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Er verschijnen allemaal nieuwe stranden op een Google Maps-concurrent, maar deze stranden bestaan niet. En het komt door Pokémon Go-spelers.

Pokémon Go was een van de grootste mobiele games een paar jaar terug. Iedereen was naar buiten toe om deze fictieve wezentjes zelf te vangen in de echte wereld. Maar er zijn redelijk wat mensen die het spel nog spelen. Zelfs een aantal echte diehard fans.

Eens in de zoveel tijd voegt de app weer nieuwe Pokémon toe aan de game die spelers kunnen vangen. Maar recent is er een Pokémon toegevoegd waarvoor mensen wel heel veel moeite doen om hem te vangen. Het is zo erg dat mensen zelfs nep-stranden aan het maken zijn op een Google Maps-concurrent om het fictieve monster te vangen.

Pokémon Go maakt stranden op Google Maps-concurrent

Op 22 april werd de nieuwe Pokémon Wiglett toegevoegd aan Pokémon Go, maar er is iets speciaals aan deze Pokémon. Wiglett is gebaseerd op een soort zandworm, die je tegenkomt op plaatsen zoals stranden. En dat is in Pokémon Go dan ook de enige plek waar je het fictieve monster kan vangen, maar dat is niet voor iedereen even handig.

Als je in delen van de wereld woont waar je geen stranden hebt, bijvoorbeeld Kansas, is het veel moeilijker om Wiglett te vangen. Maar spelers hebben hier een oplossing voor gevonden. Ze zijn begonnen met het toevoegen van stranden op een Google Maps-concurrent die gebruikt wordt door Pokémon Go. Dit gebeurt op willekeurige locaties waar helemaal geen stranden zijn.

Google Maps-concurrenten geteisterd door Pokémon Go-spelers
(Afbeelding: The Pokémon Company)

Pokémon Go gebruikt Google Maps-concurrent OpenStreetMaps voor hun kaarten in het spel. Mensen kwamen hierachter en zijn aan het werk gegaan. Spelers hebben meerdere stranden toegevoegd op OpenStreetMaps in de vorm van Pokéballs zodat ze Wiglett dichtbij kunnen laten spawnen.

Het is een onschuldige aanpassing, maar flink irritant voor de mensen die de OpenStreetMaps kaart bijhouden. OpenStreetMaps is een app met als doel kaarten gratis te maken. Iedereen die zich inschrijft om mee te werken met de app kan de kaarten aanpassen, dat is dan ook hoe de Pokémon Go-spelers de stranden gemaakt hebben. Naast Pokémon Go gebruiken ook bedrijven zoals Snapchat, Facebook, Apple en Amazon OpenStreetMaps.

Niet de eerste keer

Op de Pokémon Go subreddit zijn spelers een online tool aan het gebruiken om stranden te vinden zodat ze weten waar Wiglett spawnen. Maar toen ze allemaal stranden op de Google Maps-concurrent tegenkwamen op plekken waar helemaal geen stranden zijn, waren mensen wel even in de war.

Maar dit is niet de eerste keer dat er niet-bestaande locaties worden toegevoegd op OpenStreetMaps. Toen Pokémon Go eerst uitkwam deden mensen hetzelfde, ook om Pokémon te vangen die je niet overal kon vinden. Hiervoor werden toen meerdere mensen geband, en de kans is groot dat het deze keer hetzelfde af zal lopen.

In Nederland hebben we gelukkig wel veel strand-locaties, dus als je Wiglett wil vangen moet je alleen even Pokémon Go downloaden. Je hoeft gelukkig dus geen stranden te maken op de Google Maps-concurrent.

Nintendo onthult eindelijk de komst van de Switch 2

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen