Vergeet Pokémon GO: we duiken het bed in met Snorlax en Pikachu

Apps Mark Hofman 20 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Wie zichzelf in de afgelopen jaren een ongeluk heeft gelopen met Pokémon GO, krijgt nu de ultieme ‘game’ om echt even bij te komen. Het heeft vier jaar geduurd, maar Pokémon Sleep is vanaf nu beschikbaar voor iPhone en Android.

The Pokémon Company probeert sinds het succes van Pokémon GO zichzelf te evenaren. Om dat doel te halen, lijkt het bedrijf dat op alle mogelijke manieren te proberen. Het resulteerde vier jaar geleden in de aankondiging van Pokémon Sleep: een vrij bizarre app die we nu dus kunnen proberen.

Rust na Pokémon Go uit met Pokémon Sleep

Na vier jaar waren er genoeg mensen die de hoop op een release hadden laten varen, maar Pokémon Sleep is er nu toch echt. De opvallende applicatie voor Android en iPhone stond eerder weer in de schijnwerpers, doordat The Pokémon Company een nieuwe trailer naar buiten had gebracht.

In de trailer is te zien wat je precies kunt doen met de slaapmeter vol vriendelijke beestjes. Wie een nieuwe game verwacht, komt thuis van een koude kermis, maar we zien eerlijk gezegd genoeg mensen die interesse zouden hebben in een dergelijke game. Het is vooral een gezellige manier om de slaap van je kind bij te kunnen houden, bijvoorbeeld.

De slaap wordt in de gaten gehouden met behulp van je persoonlijke Snorlax. Een goede nachtrust geeft je een hoge score en voorziet je Pokémon van Drowsy Power. Doe je het goed, dan zullen er meer slaperige Pokémon naar je iPhone of Android komen om dat kleine beetje kracht te krijgen.

Al is dat zeker niet het enige wat de applicatie doet. De onderstaande trailer maakt alles duidelijk.

Het technische verhaal achter de app

Pokémon Sleep houdt je slaap in de gaten door de microfoon en accelerometer van je iPhone of Android te gebruiken. Het detecteert je aantal bewegingen en luistert naar gesnurk. De manier waarop je slaapt bepaalt welke Pokémon er naar de app komen. Slaap je als een roosje, krijg je Togepi te zien. Snurk je veel, komt Jigglypuff voorbij.

De app is volledig afgesloten. Het integreert dus niet met andere slaapmeters of fitnesstrackers. De Pokémon Go Plus-armband is overigens wel te synchroniseren met de app. Middels deze weg is het meten van je slaap makkelijker te activeren en krijg je een speciale Pikachu met een slaapmutsje.

De applicatie is nu beschikbaar voor Android en iOS

Xbox Game Pass in juli 2023: Grand Theft Auto V en 7 andere machtige titels

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen