Zo rijk is Todd Hofmann uit Discovery’s Gold Rush in 2023

Films & Series Jeroen Kraak 19 jul 2023
Leestijd: 3 minuten

Gold Rush is een van de meest succesvolle series op Discovery. Een van de bekendste gezichten uit het programma is Todd Hoffman. Hoe rijk is deze flamboyante goudzoeker?

Gold Rush is een echte guilty pleasure op Discovery. In de serie volgen we verschillende ondernemers die letterlijk op zoek zijn naar gouden bergen. Na Tony Beets en Parker Schnabel nemen we een nieuwe goudzoeker onder de loep. Want hoe rijk is Todd Hoffman eigenlijk?

Todd Hoffman uit Gold Rush

Gold Rush is al sinds 2010 vaste prik op Discovery. Todd Hoffman is er al sinds het begin bij en is een van de bekendste gezichten naast Tony Beets en Parker Schnabel. Maar hoeveel heeft al dat jaren goudzoeken en meedoen aan de show eigenlijk opgeleverd?

Maar laten we eerst maar eens beginnen bij het begin, want goudzoeker word je niet zomaar. Het zoeken naar het edelmetaal is Todd Hoffman met de (gouden) paplepel ingegoten door zijn vader Jack, die zelf goudzoeker was. Die zien we overigens regelmatig terug in Gold Rush.

Toch koos Hoffman tijdens zijn studietijd voor een heel andere richting. Hij studeerde Midden-Oosterse Geschiedenis en later switchte hij naar Communicatie.

Na zijn studie had hij een bedrijf in de luchtvaartindustrie, maar dat mislukte. Niet wetende wat hij moest doen, koos hij er uiteindelijk toch voor om in zijn vaders voetsporen te treden. Iets wat later een gouden zet bleek te zijn.

PlayStation legt pijnlijk probleem bloot: ben je wel eigenaar gekochte digitale games en series?
Todd Hoffman houdt het scherp in de gaten. (Afbeelding: Discovery)

Succes als goudzoeker

Toch ging het in het begin niet zo goed. Hij boekte niet de resultaten waarop hij had gehoopt. Hij had moeite met het vinden van investeerders en moest vaak zijn eigen spaargeld in de projecten stoppen om het draaiende te houden.

Uiteindelijk kwam er in 2010 toch succes nadat hij samenwerkte met verschillende anderen in Alaska’s Klondike. Ze verdienden samen meer dan een miljoen dollar in het eerste seizoen van Gold Rush.

In de serie zagen we ook dat het niet elk jaar op rolletjes liep. De ene keer boekte hij winst en de andere keer moest hij flink in de buidel tasten voor kapotte machines en natuurrampen. Daarnaast was hij regelmatig in conflict met andere gouddelvers.

Al met al weet hij er genoeg goud uit te halen. Hij investeert zelfs in nieuwe technieken om goud te delven en kijkt ook naar andere gebieden om goud te winnen, zoals Peru en Colombia.

Todd Hoffman in het eerste seizoen van Gold Rush. (Afbeelding: Discovery)

Nog veel meer inkomsten

Toch is het zoeken naar goud niet het enige waar Todd Hoffman aan verdient. Door de media-aandacht die hij krijgt door Gold Rush heeft hij ook flink andere inkomsten. Zo verkoopt hij merchandise, zoals t-shirts, en heeft hij zelfs een boek geschreven.

Natuurlijk verdient Todd Hoffman ook aan de serie zelf. Hoeveel precies is niet bekend, maar Parker Schnabel, die ook in Gold Rush zit, verdient zo’n 25.000 dollar per aflevering. Inmiddels heeft Todd Hoffman samen met zijn vader en zoon een eigen spin-off op Discovery+: Hoffman Family Gold.

Totaal bij elkaar opgeteld zou Todd Hoffman volgens verschillende bronnen zo’n 7 miljoen dollar aan vermogen hebben opgebouwd. Dat is zeker niet slecht voor iemand die met amper wat begon. De toekomst lijkt ook al veilig te zijn, want zijn zoon Hunter werkt zoals je al ziet flink mee.

Zo rijk is Nederlander Dr. Pol uit de National Geographic-serie in 2023

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen