Van Pokémon tot Dragon Ball: dit zijn de bekendste stemacteurs

Films & Series Rik Claessen 11 mei 2024
Leestijd: 3 minuten

Dat grappige stemmetje in Pokémon of een andere serie verdient ontzettend veel per aflevering. Maar hoe rijk zijn de bekendste stemacteurs.

Het ding met tekenseries en anime is dat je de acteurs die onze favoriete personages vertolken eigenlijk niet ziet. Het enige wat ze ons meegeven is een herkenbare stem. Deze stemacteurs zijn vaak zo getalenteerd dat ze in talloze series te horen zijn, zonder dat je eigenlijk doorhebt dat het dezelfde acteur is.

Net als in de filmindustrie zit aan dat grote talent een behoorlijk prijskaartje. Of ze nou in Pokémon, Dragon Ball of zelfs in cartoons spelen: echt goede stemacteurs halen behoorlijk wat geld binnen. Maar wie zit er nu achter dat getekende figuur?

Pokémon of South Park: zoveel verdienen de stemacteurs

Veronica Taylor | Pokémon, Dragon Ball

Veronica Taylor is een beetje een superster in de wereld van de stemacteurs. Als we al haar personages op moeten noemen, zijn we nog wel even bezig. Daarom een paar van haar bekendste: Ash Ketchum uit Pokémon, Berryblue uit Dragon Ball Super en Nico Robin uit One Piece.

Als je ook maar een van die series hebt gekeken is de kans groot dat je Taylor wel eens hebt gehoord. Je zou haar aan haar uiterlijk nooit herkennen, maar wel dus van haar stem.

De eerste Pokémon-game voor de Nintendo Switch 2
(Afbeelding: Warner Bros. Pictures)

Seth MacFarlane | Family Guy

Nagenoeg alle stemmen in Family Guy zijn te danken aan Seth MacFarlane. Hij schrijft trouwens ook een groot gedeelte van de show. Extra gunstig voor hem dat deze komedieserie al jaren een groot succes is. Dat is dan ook wel terug te zien op zijn loonstrookje. Per aflevering van Family Guy vangt MacFarlane zo’n 50.000 dollar volgens de geruchten, al lijkt dat wat aan de lage kant.

Daarvoor moet hij in veel scenes alleen tegen zichzelf praten. Zo speelt hij onder andere de stem van Peter, Brian en Quamire. Bedenk maar eens in hoeveel scenes die personages tegen elkaar praten. In werkelijkheid is het alleen MacFarlane die in een microfoon staat te babbelen.

family guy peter ai live-action
(Afbeelding: 20th Century Fox)

Mark Hamill | Batman, Avatar: The Last Airbender

Tuurlijk zullen de meesten Mark Hamill kennen als Luke Skywalker uit Star Wars. Uiteraard is dat zijn meest iconische rol, maar zijn kwaliteiten als stemacteur hebben hem ook ver gebracht. Hamill is vooral goed in het spelen van corrupte slechteriken, maar heeft ook regelmatig kleine bijrolletjes.

Zijn bekendste stemmetje is die van de Joker in de Batman-cartoon. Ook is hij zo nu en dan in The Regular Show te horen als een gastpersonage genaamd Skips. In Avatar: The Last Airbender speelt hij fire-lord Ozai.

Star Wars is een icoon, maar hoeveel geld verdient de originele cast ermee?
Pittig stokkie! (Afbeelding: 20th Century Fox)

Matt Stone & Trey Parker | South Park

Dit komische duo heeft samen de serie South Park bedacht. Omdat de eerste seizoenen met een ontzettend klein budget zijn gemaakt, besloten de heren ook zelf maar de stemmetjes in te spreken voor de ruime meerderheid van de personages. De serie groeide uit tot een megasucces en Stone en Parker zwemmen in het geld. En dat met een serie die alles behalve zo kindvriendelijk is als Pokémon.

Hoeveel ze precies per met hun stemmetjes verdienen is niet duidelijk. Wat we wel weten is dat Stone en Trey Parker volgens Forbes 210 miljoen dollar mochten bijschrijven en daarmee een van de grootverdieners zijn in de entertainmentwereld. En dan hebben ze ook nog eens deal getekend bij Paramount ter waarde van 900 miljoen dollar.

Van Pokémon tot Dragon Ball: zo veel verdienen de bekendste stemacteurs
(afbeelding: South Park)

Tom Kenny | Spongebob

Het irritantste stemmetje op tv, aldus mijn ouders vroeger. Tom Kenny is de stem achter onze gele, sponsige vriend Spongebob. En dat schelle stemmetje brengt hem genoeg geld binnen. Net als bij Pokémon draait de serie al behoorlijke tijd. Dat zijn behoorlijk wat weken met inkomsten.

Sindsdien is Kenny ook in de vele Spongebob-films te horen. Hij spreekt overigens niet alleen de stem van Spongebob in. Zo is hij ook Gerrit de Slak, Patrick en zelfs de live-action piraat die soms in de tekenserie voorkomt. Hij is dus een druk bezet man.

Van Pokémon tot Dragon Ball: dit zijn de bekendste stemacteurs
(afbeelding: Nickelodeon)

Dragon Ball-fans opgelet: deze nieuwe anime op Disney+ is een must-watch

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen