5 populaire Android-apps die je telefoon naar de gallemiezen helpen

Apps Wesley Akkerman 18 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Android is een mooi platform waarop je ontzettend veel apps kunt downloaden. Die apps download je meestal via Google Play, zodat je er zeker van bent dat ze veilig zijn. Zoals wel vaker zijn er nu wederom uitzonderingen die die regel bevestigen. Deze vijf apps maken je telefoon traag.

De vijf populaire apps die het dit keer op je Android-smartphone gemunt hebben zijn gevonden door Dr.Web. Ze waren in oktober gelanceerd. De populairste app in dit rijtje heeft één miljoen downloads. Hoe kan het dan toch dat mensen dit soort apps blijven downloaden?

5 apps maken je Android traag

Nou, heel vaak is het zo dat de makers van deze apps de software maskeren. Die kunnen zich dan voordoen als handige applicaties, en dat is hier ook het geval. Bleeping Computer meldt dat er wederom twee miljoen mensen slachtoffer zijn geworden van deze praktijken. Om welke apps gaat het dan precies?

Nieuwe malware zorgt ervoor dat Android-gebruikers de sjaak zijn
Sommige mensen kunnen je gewoon niet met rust laten (Afbeelding: Pixabay)

De meest populaire Android-app in dit rijtje is TubeBox. Dan hebben we ook nog Bluetooth device auto connect en Volume, Music Equalizer, van ontwikkelaar BT autoconnect group. Bluetooth&Wi-Fi&USB driver is gemaakt door Simple Things, terwijl Fast Cleaner&Cooling Master van Hippo VPN LLC is.

Beste handig apps, of toch niet?

Dit lijken op het eerste gezicht best handige apps te zijn. Maar trap er niet in: je hoeft op Android geen random app te downloaden voor het updaten van drivers. Ook heb je geen ‘auto connect’ nodig voor bluetooth. Want wanneer je een apparaat gekoppeld hebt, kan de telefoon dat al helemaal vanuit zichzelf fixen.

Oh en al die apps die je Android-toestel opschonen zijn ook onzin (los van het feit dat het systeem die tools standaard aanbiedt). Het goede nieuws: ze zijn uit de Google Play Store verdwenen. Dat komt onder meer door de beveiliging Google Play Protect, die standaard aanwezig is op Android. Houd dat onderdeel altijd up-to-date, dus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Bleeping ComputerDr.Web

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen