5 Android-apps die je telefoon een heel stuk sneller weten te maken

Apps Sam Dille 24 sep 2022
Leestijd: 3 minuten

Na verloop van tijd verzamelen Android-smartphones onnodige bestanden, cachegegevens en apps. In de meeste gevallen zul je hun aanwezigheid nauwelijks opmerken totdat je telefoon steeds langzamer wordt. Dit komt omdat deze ongewenste bestanden aan kostbare ruimte en geheugen kauwen, waardoor uiteindelijk de prestaties van je apparaat afneemt.

Om je telefoon in topvorm te houden en ongewenste haperingen in de toekomst te voorkomen, is het ontzettend belangrijk dat je regelmatig je opslag controleert en opschoont. Dit is waar cleaning-apps in beeld komen. Hun primaire doel is om alles wat je niet nodig hebt op je Android-telefoon te verwijderen.

5 apps die het leven van je Android-smartphone redden

Maar welke van de honderden cleaning apps in de Google Play Store zijn de moeite waard om te installeren? Geen zorgen, WANT heeft het voor je uitgezocht! Dit zijn de vijf beste voor het opschonen van je Android-smartphone.

1. Files by Google

In de kern is Files eigenlijk een app voor bestandsbeheer waarmee je kunt bladeren, verplaatsen, kopiëren en delen via Google. Wat gebruikers echter het leukst vinden aan deze app, zijn de functie voor schoonmaakaanbevelingen. Om deze functie te gebruiken, klik je op het tabblad ‘opschonen’ onder aan de app. Hier zie je een balk die aangeeft hoeveel van je totale ruimte al is gebruikt. En het geeft je ook suggesties over hoe je jouw Android het best kunt schoonmaken.

2. SD Maid

Met slechts 8 megabyte is SD Maid behoorlijk compact, maar je zult verrast zijn door hoeveel het de prestaties van je telefoon kan helpen verbeteren. Een van de topfuncties heet Corpse Finder, die zowel je SD-kaart als de interne opslag van je Android scant op resterende bestanden, afkomstig van verwijderde apps. Je krijgt ook toegang tot de SystemCleaner voor het verwijderen van ongewenste bestanden, AppControl voor het beheren van al je geïnstalleerde apps en databases voor het optimaliseren van je databases.

3. All-In-One Toolbox for Android

De All-In-One Toolbox-app doet zijn naam eer aan, omdat het niet alleen dient als een reiniger, maar ook als een CPU-koeler, bestandsbeheerder, batterijbespaarder en snelheidsbooster. Als je de app start, krijg je een startpagina te zien met een verzameling tools en een overzicht van de status van je telefoon, inclusief het RAM- en ROM-percentage en de CPU-temperatuur. Om je Android-smartphone te ontdoen van tijdelijke bestanden, cache en app-restjes, hoef je alleen maar op de knop ‘opschonen’ te drukken.

4. Norton Clean

Norton Clean, dat afkomstig is van hetzelfde bedrijf dat de Norton-antivirussoftware voor computers maakt, is een favoriet van veel Android-gebruikers. En dat is niet zonder reden. Ten eerste is de app vrij van in-app aankopen, advertenties of abonnementen, en het is slechts 8 megabyte groot, wat geweldig is voor telefoons die niet veel ruimte hebben. Net als elke andere app uit dit lijstje helpt Norton Clean jouw Android-smartphone vrij te houden van verouderde APK’s, ongewenste bestanden en persoonlijke bestanden die veel ruimte opslokken. Als je bestanden wilt scannen, klik je gewoon op het pictogram ‘Vernieuwen’ en het zal de cache en resterende bestanden verwijderen. Je kunt ook kiezen welke van je persoonlijke bestanden je wilt verwijderen.

Geen zin in de iPhone 14? Deze Android-telefoons zijn de shit!

5. Nox Cleaner

Met 100 miljoen downloads en 2 miljoen beoordelingen in de Google Play Store is Nox Cleaner een van de meest gedownloade cleaning-apps op het platform. De app wordt geleverd met een opschoner, die met één druk op de knop cache- en andere ongewenste bestanden van je telefoon verwijdert. Er zijn ook opties voor het vrijmaken van geheugen, het koelen van de CPU, het stopzetten en vergrendelen van batterijverslindende apps en het scannen op virussen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen