De 5 fijnste apps om je Android-telefoon zo veilig mogelijk te houden

Apps Dennis Mons 24 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Mensen hebben nog altijd de neiging om lichtzinniger te denken over hun telefoon dan hun pc. Maar vergis je niet: je Android-telefoon is bijzonder gevoelig voor allerlei malware en virussen. Dit zijn dan ook vijf handige apps die je eigenlijk op je telefoon móét hebben om veilig te zijn.

We gebruiken onze telefoon tegenwoordig voor meer dan alleen bellen. We checken onze e-mails, social media en betalen ermee. Dat is natuurlijk allemaal gevoelige data. Het moge dan ook duidelijk zijn dat we wellicht wat zorgvuldiger om moeten gaan met onze telefoons. Deze apps helpen je daarbij.

Apps voor de veiligheid van je Android-telefoon

#1 Avast Mobile Security voor een veilige Android-telefoon

Avast is ondertussen een van de meest toonaangevende ontwikkelaars van cybersecurity. Naast software voor de pc of Mac maakt het ook software voor je mobiele telefoon. Avast Mobile Security duikt bovenop malware, phishing mails en spyware.

De betaalde versie heeft nog een andere handige functie: ‘Anti-Theft’ zorgt ervoor dat je je telefoon kan traceren indien je die bent verloren of wanneer deze is gestolen. Ook kan je op afstand blokkeren en indien nodig je toestel wissen.

Avast is een alleskunner. (Afbeelding: Avast)

#2 Je digitale uitsmijter op Android: Bouncer

Bouncer is een relatief eenvoudige app die precies doet wat het zegt: het blokkeert kwaadaardige apps op je telefoon. De app is echter niet gratis (kost 1,99 euro).

Het fijne van Bouncer is wel dat je het alleen maar toegang moet geven om apps in de gaten te houden. Vervolgens vreet de app zélf vrijwel geen batterij en slaat het ook niet persoonlijke data op. Daarnaast is het ook mogelijk om dataverkeer per app tijdelijk op te schorten.

Bouncer, app, apps
Je draagbare uitsmijter. (Afbeelding: Bouncer)

#3 Lookout houdt je toestel in de gaten

Lookout is vergelijkbaar met Avast. Ook deze beveiliger houdt een oogje in het zeil op je Android-telefoon. Het heeft als vrij unieke functie de mogelijkheid om ook je account te herstellen, mocht deze afgenomen zijn.

Voor de echt professionele gebruikers is het daarnaast mogelijk om jezelf voor 1 miljoen dollar te verzekeren als je identiteit gestolen wordt.

#4 Nox Security

Wellicht gaat Nox niet zover als bovenstaande opties, maar dat maakt het er niet minder krachtig op. De software is namelijk een alleskunner. Aan de ene kant beschermt het gebruikers tegen malware en virussen. Maar ook handig is het feit dat het bijvoorbeeld processen kan stoppen die CPU en RAM vreten. Dankzij Nox bespaar je dus absoluut op je batterijduur én ben je veilig.

#5 Blijf veilig met Secure Call

Niet alleen het gebruik van apps op je Android-telefoon kan je beter beveiligen. Ook bellen kan je versleutelen. Secure Call houdt namelijk in de gaten wanneer je belt en apps wellicht ‘meeluisteren’. De software is feitelijk een beveiligde P2P-verbinding tussen twee gebruikers. Je hoeft je dus niet druk te maken tijdens het bellen.

Check ook deze uitstekende en veilige chat-apps.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen