WhatsApp en vier andere kneiter veilige chat-apps voor je Android-telefoon

Apps Sam Dille 6 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

Veilig blijven is van groots belang als je online bent. Vrijwel iedereen is online te vinden, dus ook hackers. Er zijn veel Android-apps die mensen gebruiken om te communiceren, maar sommige zijn veiliger dan andere.

Encryptie is een populaire en effectieve manier om apps veilig te houden. De apps die dit soort bescherming bieden, zijn het veiligst om te gebruiken. Encryptie zorgt ervoor dat gegevens gecodeerd worden, zodat hackers ze minder makkelijk kunnen bereiken. En Android-apps maken er massaal gebruik van.

Vijf berichten-apps waarmee je hackers buiten de deur zet

Als je een Android-gebruiker bent, is het misschien lastig om een goede berichten-app te kiezen. De Play Store staat er namelijk vol mee. Maar op het gebied van veiligheid springen er een paar uit. Wij laten je de vijf beste zien!

1. WhatsApp voor Android

Als het gaat om populaire berichten-apps, dan kun je niet om WhatsApp heen. Er is bijna niemand die nog nooit van WhatsApp heeft gehoord. Het is verreweg de populairste Android-app in zijn soort en komt nog steeds met nieuwe updates om de dienst nog beter te maken. De berichten op WhatsApp zijn end-to-end versleuteld, wat betekent dat de app geen gesprekken opslaat op de server. Daarom hoeven gebruikers zich geen zorgen te maken over de veiligheid van hun gegevens. Maar WhatsApp is zeker niet de enige berichten-app die je kunt vinden in de Play Store…

Download de app hier

2. Wire

Deze Android-app staat niet zo vaak in de schijnwerpers, maar het is een best goede optie om te gebruiken in zakelijke sferen. Naast het versturen van normale berichten kun je ook Wire-documenten doorsturen. Deze kun je versturen als werkdocument of als een informeel bericht naar een vriend of vriendin. Bovendien is Wire heel veilig, omdat elk bericht dat je stuurt een eigen virtueel slot heeft. Dit maakt het voor hackers bijna onmogelijk om gegevens te bemachtigen. En het beste: de app is helemaal gratis te downloaden in de Play Store.

Download de app hier

3. Signal

Als het gaat om veilige apps voor Android, scoort Signal altijd goed. Dit is een extreem veilige app die de gegevens van zijn gebruikers niet deelt met derden en elk bericht zorgvuldig codeert. Een ander interessant ding is dat het een open-source app is. Dat betekent dat je in de app de beveiligingsmaatregelen kunt inzien en aanpassen. Als je Signal hebt, hoef je je nooit meer zorgen te maken dat je account wordt gehackt.

Download de app hier

4. Telegram voor Android

Telegram is een Android-app die wordt geprezen om zijn beveiligingsniveau. Encryptie speelt een grote rol bij de beveiligingsmaatregelen en geeft je de mogelijkheid om berichten en accounts te vernietigen. Met andere woorden: als je denkt dat je account is gehackt, kun je hem heel makkelijk makkelijk verwijderen. Hetzelfde kan worden gedaan met chats. Naast reguliere chats kun je ook geheime chats gebruiken waarbij de berichten kort nadat ze zijn verzonden worden vernietigd. Met beveiliging als deze voel je, je elke keer dat je met je vrienden praat net een geheim agent.

Download de app hier

5. Viber

Viber is misschien de laatste op de lijst, maar zeker niet de minste. Het biedt beveiliging aan elke gebruiker tijdens het chatten. Videogesprekken zijn de meest populaire functie van de Android-app en ze worden geleverd met 3 verschillende modi: groen voor veilig, grijs voor veilig maar potentieel riskant en rood voor onveilig. Je kunt gratis genieten van alle voordelen die Viber te bieden heeft en na het downloaden kun je al je contacten importeren.

Download de app hier 

Maak kennis met Communities: de grootste WhatsApp-update in tijden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen