Mark Hofman
Mark Hofman Apps 3 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Maak kennis met Communities: de grootste WhatsApp-update in tijden

Mark Zuckerberg, de grote man achter platformen als Instagram en Facebook, heeft een nieuwe WhatsApp-update aangekondigd. De populaire iOS- en Android-app, die onderdeel is van hetzelfde bedrijf, wordt naar een hoger niveau getild.

Het gebeurt niet vaak dat Zuckerberg zelf een update aankondigt, maar het bericht van vannacht was zeker niet klein. Zo maken we niet alleen kennis met communities, maar is het ook mogelijk om met veel meer mensen een videogesprek te starten.

WhatsApp tilt iOS- en Android-app naar hoger niveau

Wie dolgraag aan de slag wil gaan met de nieuwe functionaliteiten moet overigens nog wel wat geduld opbrengen. Meta, het bedrijf achter Facebook, Instagram en WhatsApp, laat weten dat een functie als Communities in de komende maanden verschijnt. Zowel op iOS, als op Android en PC.

WhatsApp, iOS, Android
(Afbeelding: Meta)

Maar goed, wat kun je precies met die functie en wat kunnen we nog meer verwachten. Een klein overzicht:

Communities op WhatsApp

Communities is een functionaliteit die we niet voor het eerst tegenkomen. In april dit jaar maakten we al kennis met de functie die van WhatsApp toch ook een makkelijke zakelijke tool maakt.

Dankzij de functie is het mogelijk om je groepen beter te verdelen en effectiever te gebruiken. Het is mogelijk om één algemene groep te voorzien van sub-groepen, zodat je voor bepaalde zaken de juiste mensen kunt benaderen. Iets dat het beste te vergelijken is met applicaties zoals Slack en Microsoft Teams.

WhatsApp, iOS, Android
(Afbeelding: Meta)

“Het maakt groepen beter”, zo liet CEO Mark Zuckerberg weten. “Dat doet het met behulp van sub-groepen, verschillende draden, aankondigingskanalen en nog heel veel meer”. Uiteraard allemaal met de bescherming van de geliefde eind-tot-eind-versleuteling.

Leipe groepsgesprekken op iOS en Android

Daar blijft het overigens niet bij. Dankzij de komst van Communities geeft WhatsApp zijn gebruikers de mogelijkheid om ook met meer mensen te videobellen. Vanaf de nieuwe update is het via iOS en Android mogelijk om een gesprek te voeren met 32 mensen.

Wie overigens denkt dat dit al chaos gaat veroorzaken kan voor het volgende gedeelte beter zijn ogen sluiten. Groepsgesprekken kunnen, vanaf het moment dat WhatsApp de update uitbrengt, uit maar liefst 1024 deelnemers bestaan.

WhatsApp, iOS, Android
(Afbeelding: Meta)

Alle toevoegingen zijn onderdeel van Communities. De WhatsApp-functionaliteit verschijnt komende maanden, wereldwijd, voor iOS en Android.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!