De iconische Google-app die je vanaf 2023 niet meer kunt gebruiken

Apps Mark Hofman 3 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Tijden veranderen en daarmee ook de applicaties en programma’s die we dagelijks gebruiken. Zo maakt Google deze week bekend dat het vanaf begin 2023 officieel afscheid neemt van een iconische app.

Het is jammer, maar gelukkig hoef je er niet te treurig om te zijn. De iconische app in kwestie is inmiddels al volledig geïntegreerd met Google Maps, waardoor jij zijn hoofdfunctie nog altijd kunt gebruiken.

Google neemt officieel afscheid van iconische applicatie

Het is zover: de app voor Google Street View gaat verdwijnen. In de komende weken verdwijnt de titel uit de Apple App Store (iOS) en Play Store (Android). Vanaf maart 2023 trekt Google officieel de stekker uit de applicatie, waardoor hij vanaf dat moment niet meer te gebruiken is. Zo maakt Google zelf bekend tegenover Amerikaanse website The Verge.

De Google Street View-app is een toegewijde app voor de functionaliteit die anno 2022 in de Maps-app zit verwerkt. Het geeft consumenten de mogelijkheid om locaties in 360-graden te bewonderen. Alsof je er zelf dus echt bent. Een ideale manier om locaties, zoals bijvoorbeeld je vakantiebestemming, vanaf de bank alvast te kunnen bekijken.

Google, Street View, Las Vegas
(Afbeelding: Google)

Hoewel de meeste mensen de functionaliteit op iOS en Android toch al via Google Maps gebruiken, zullen er ook voldoende mensen zijn die de dienst consumeren via desktop. Die versie blijft volgens het Amerikaanse bedrijf nog steeds actief, al wordt niet duidelijk in hoeverre het nog bijgehouden zal worden.

Haal het meeste uit Maps

Een icoon die ons digitale leven verlaat is altijd jammer. Al is Google Maps anno 2022 sterker dan ooit tevoren. Consumenten die de applicatie simpelweg gebruiken voor navigatiedoeleinden zullen erkennen dat het goed werkt. De liefhebber die verder kijkt dan dat ziet de genialiteit.

Ben je benieuwd hoe je het meeste uit de applicatie kunt halen? In dit artikel leggen we je uit hoe jij je geparkeerde auto altijd terug kunt vinden en in het artikel hieronder richten we ons op de functie die ervoor zorgt dat je benzine bespaart:

Hoe je nog meer op benzine kunt besparen door Google Maps

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen