Vergeten waar je auto staat? Google Maps helpt je uit de brand!

Tech Sabine Schults 15 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Auto kwijt? Dat is met deze Google Maps-truc verleden tijd. Je hoeft niet langer minuten (of misschien wel uren) lang rond te struinen om je auto terug te vinden. De parkeerplek vind je met deze toptip makkelijk weer terug.

Ben je in een andere stad of ken je dit gebied simpelweg niet zo goed? Dan kan het zomaar gebeuren dat je even niet precies meer weet waar jij je auto ook al weer hebt geparkeerd. Geen schande, dit overkomt de beste! (Spreekt hij uit ervaring, red.) Bovendien vergeet je de parkeerlocatie nooit meer door deze chille tip in de Google Maps-app.

Google Maps: waar staat mijn auto geparkeerd?

Op Android-telefoons en iPhones open je Google Maps en druk je op de blauwe cirkel die je huidige locatie weergeeft. Uiteraard doe je deze handeling op het moment dat je de auto zojuist geparkeerd hebt en nog in de auto zit (of net bent uitgestapt). Er verschijnt nu een menuutje waarbij je verschillende knoppen vind.

Veeg nu een klein beetje naar links en je ziet een blauwe P met Parkeerplek opslaan te staan. Door hierop te drukken zie je vervolgens op de kaart precies waar je jouw auto hebt geparkeerd. Om hem later terug te vinden in Google Maps hoef je op je terugweg alleen maar die locatie aan te drukken en de route ernaartoe te volgen.

Google Maps
Waar staat de auto ook al weer? (Afbeelding: Unsplash / NESA by Makers)

Nooit meer je auto kwijt

Wil je nóg makkelijker je auto terugvinden, dan kun je in of buiten de Google Maps-app ook de hulp van de gouwe ouwe Google Assistant inschakelen! Vraag gewoon aan die slimme assistent waar je auto geparkeerd staat en je krijgt gelijk de locatie voorgeschoteld waarvan je zelf hebt aangegeven dat je de auto er geparkeerd hebt. Vet handig!

Als je de parkeerplek weer wil verwijderen dan druk je op de zoekbalk, waarna je bovenin Parkeerplek ziet staan. Druk erop en je wordt niet alleen naar de locatie van je auto gestuurd, maar kunt er ook voor kiezen op de locatie in Google Maps te verwijderen door op Wissen te drukken.

Google Maps brengt je op deze manier veilig op je bestemming

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen