WhatsApp: hoe vind ik dat ene belangrijke bericht makkelijk terug?

Tech Sabine Schults 15 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Als WhatsApp jouw go-to berichtendienst is op je iPhone of Android-toestel, dan word je waarschijnlijk overspoeld met berichten van vrienden, familieleden en anderen. Soms is het lastig om dan dat ene bericht snel terug te vinden. Daar is gelukkig een vet handige oplossing voor!

Welke kruiden moesten er ook al weer in dat ene gerecht waarvan je moeder het recept laatst doorstuurde? Hoe laat had je vanavond ook al weer afgesproken met je vrienden? In plaats van heel dat eind terug scrollen om dat ene belangrijke bericht terug te vinden, is er een veel betere optie om je WhatsApp-bericht snel terug te vinden.

WhatsApp: bericht terugvinden in no-time

WhatsApp beschikt zoals je waarschijnlijk weet over een handige zoekfunctie. Deze vind je bovenaan het tabblad Chats waar je al je (groeps)gesprekken kunt vinden. Daarnaast is het mogelijk om binnen een chat te zoeken door die chat te openen en op de naam van je contact te drukken. Door middel van de zoekknop kun je vervolgens door al je gesprekken met die persoon bladeren.

Er is echter een manier waarop je dat ene belangrijke bericht nóg makkelijker kunt terugvinden. Dat kan namelijk door een bericht te markeren met een ster. Houd het bericht dat je wil bewaren ingedrukt en kies vervolgens voor Markeer met ster. Als het goed is, zie je nu een sterretje onder het bericht staan, naast de tijd waarop je het bericht hebt ontvangen (of verstuurd, aangezien je ook je eigen berichten kunt markeren).

Verborgen WhatsApp functies
WhatsApp doorzoeken is zo véél makkelijker. (Afbeelding: Unsplash / Mika Baumeister)

Gevonden!

Wil je dit bericht op een later moment terugvinden, dan kun je dat voor elkaar krijgen door de chat te openen waarin je het bericht hebt verstuurd of ontvangen. In plaats van op de zoekknop te drukken, kies je dit keer voor Berichten met ster. Hier staan als het goed is alle berichten die je belangrijk genoeg vind (of vond) om deze van een sterretje te voorzien. En nu heb jij ze in no-time teruggevonden!

Om een bericht weer te verwijderen uit de lijst met stermarkeringen, hoef je slechts het bericht met een ster opnieuw ingedrukt te houden en voor Verwijder ster te kiezen. Dit kun je ook gewoon vanuit het Berichten met ster-menu van hierboven doen. Je drukt dan op Bewerk en selecteert alle berichten waarbij je de ster wil verwijderen. Druk vervolgens op het prullenbak-icoontje rechtsonder. Opgeruimd staat netjes!

Waarom WhatsApp vanaf 24 oktober niet meer kan werken op je iPhone

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen