Google Maps brengt je op deze manier veilig op je bestemming

Apps Sabine Schults 25 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Waarom een los navigatiesysteem kopen als je met het sinds kort milieuvriendelijkere Google Maps ook overal komt? De app is zelfs makkelijk te bedienen terwijl je aan het rijden bent. WANT-redacteur Sabine Schults legt je graag uit waar zij het over heeft.

Het gebruiken van de navigatie-app kan namelijk volledig handsfree (voor Android-gebruikers). Je hoeft hiervoor alleen maar de slimme assistent in te stellen. Zo kun je jouw ogen veilig op de weg houden en blijven je handen netjes aan het stuur.

Google Maps: bedienen tijdens het rijden

Het gebruiken van de functie werkt iets anders op Android dan op iOS. Bij Android-toestellen kun je Google Assistent instellen door Google Maps te openen en op je avatar te drukken. Ga vervolgens naar Instellingen en daarna naar Navigatie-instellingen. Bij ‘Oké Google’-detectie moet Hey Google zijn ingeschakeld. Dat is alles!

Bij iPhones is het niet mogelijk om de Google Assistent te gebruiken terwijl je Google Maps hebt geopend. Daarom moet je op iOS gebruikmaken van het icoontje in de vorm van een microfoon, rechtsboven in beeld. Helemaal handsfree is het niet, maar je hoeft je handen in elk geval niet lang van het stuur te houden.

Google Maps voor Android brengt licht aan het einde van de tunnel
Navigeren zonder handen! (Afbeelding: Isaac Mehegan / Unsplash)

‘Hey Google’

Nadat je de slimme assistent hebt ingesteld (of je iPhone erbij hebt gepakt) kun je aan Google Assistant verschillende dingen vragen. Om de assistent te activeren gebruik je “Hey Google” op Android-smartphones of het microfoon-icoontje op iOS.

Hoe lang duurt de rit nog? Wanneer moet je weer afslaan? Staan er verderop files? Hoe laat kom je aan op je bestemming? Waar is de dichtstbijzijnde benzinepomp? Google Assistant zal je vragen beantwoorden door de informatie hardop aan je door te geven of door de locaties van bijvoorbeeld die ene fastfoodketen op de kaart te tonen.

Google Maps: zo verander je jouw thuis- of werkadres

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen