Anoniem op WhatsApp: de handige manier waarop je online status verdwijnt

Tech Sabine Schults 24 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp werkt momenteel aan een functie waarmee je jouw online status voor iedereen kunt verbergen. Het verbergen van je online status is nog niet voor alle Android- en iOS-gebruikers beschikbaar, maar we leggen je graag uit hoe je de functie instelt zodra deze verschijnt.

De functie voor het verbergen van je online status kan op ieder moment uitrollen voor alle gebruikers. Mark Zuckerberg, de CEO van WhatsApp-moederbedrijf Meta, kondigde de komst van de functie in het begin van augustus aan. De officiële datum van de nieuwe functie is nog niet bekend.

WhatsApp: online status verbergen

Op dit moment kunnen alleen bètatesters met de functie aan de slag op WhatsApp voor Android- en iOS-toestellen. Wel is er al bekend hoe je de functie waarschijnlijk kunt activeren. Hiervoor moet je de instellingen van WhatsApp openen, vervolgens op Account drukken en voor Privacy kiezen. Onder de instelling Laatst gezien komt een tweede menu te staan.

Je kunt daar niet alleen instellen wie kan zien wanneer je het laatst online bent geweest, maar ook of je op dit moment online of offline bent. Handig om te weten: wanneer je jouw online status niet deelt, is het ook niet meer mogelijk om de online status van anderen te zien. Bij Laatst gezien werkt dit ook zo.

Zonder stress je appjes checken! (Afbeelding: WABetaInfo)

Nog meer privacyfuncties onderweg

Het verbergen van je online status is niet de enige privacyfunctie die de komende tijd naar WhatsApp komt. Eén van die functies is het verlaten van groepschats zonder dat alle groepsleden hier een bericht over te zien krijgen. Je kunt straks dus als een ware ninja uit die vervelende groepschats gaan! De beheerders van de groepschat krijgen nog wel een bericht van je vertrek.

Daarnaast neemt WhatsApp de View Once-functie onder de loep. Het is al enige tijd mogelijk om afbeeldingen en filmpjes te sturen die maar één keer door de ontvanger geopend kunnen worden. Het is echter wel mogelijk om een screenshot of schermopname te maken, en juist daar wil WhatsApp iets tegen doen. Wanneer deze functies beschikbaar worden is nog niet bekend.

WhatsApp, Telegram en meer handige chat-apps voor Android en iOS

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen