WhatsApp, Telegram en meer handige chat-apps voor Android en iOS

Tech Sabine Schults 17 sep 2022
Leestijd: 3 minuten

Wie gebruikt in hemelsnaam de standaard sms-app op zijn smartphone nog? Behalve voor het ontvangen van codes voor tweefactorauthentication (2FA), kan die app wat WANT-redacteur Sabine betreft wel de virtuele prullenbak in. Er zijn veel handigere apps, zoals Whatsapp, waarmee je al je berichten kunt delen en ontvangen. We hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet.

Dankzij onze smartphone kunnen we in verbinding blijven met wie dan ook, waar dan ook ter wereld. In Amerika zijn die ouderwetse sms’jes nog steeds een ding; voornamelijk iMessage wordt daar veelvuldig gebruikt. Dat is dan ook de reden dat Apple die berichtendienst nog zo vaak van updates voorziet. WhatsApp is inmiddels niet meer weg te denken van onze telefoons, maar er zijn nog veel meer handige chat-apps voor je smartphone die we graag met je doornemen.

WhatsApp en alternatieven voor Android en iOS

Vrijwel iedereen kent WhatsApp, maar er zijn nog veel meer handige chat-apps die je kunt gebruiken voor zowel Android als iOS. Dan rijst al snel de vraag: welke is dan de beste keuze voor jou? Om je te helpen een antwoord te vinden op die vraag, nemen we WhatsApp en alternatieven voor deze chille chat-app met je door!

#1 WhatsApp

WhatsApp, wie kent ‘m niet? Het is simpelweg een van de bekendste en meest gebruikte chat-apps ter wereld. De app is gebruiksvriendelijk, gratis en er komen nog altijd een hoop handige functies bij. Je kunt er mee chatten en videobellen, maar ook een hoop content delen, van foto’s en filmpjes tot links en je locatie. Op het gebied van veiligheid zit het dankzij de end-to-end-encryptie ook wel in orde. Kortom: een app die eigenlijk niet kan missen op je smartphone!

Whatsapp chatberichten misinformatie
WhatsApp op je smartphone. (Afbeelding: Hayoung Jeon / EPA)

#2 Messenger

Ja hoor! WhatsApp is niet de enige app van Facebook-moederbedrijf Meta in dit lijstje. De Messenger-app hoort bij Facebook en zoals je verwacht kun je hiermee chatten met je Facebook-vriendjes. Messenger kan nog veel meer dan dat, want je kunt ook niet-Facebook-contacten bereiken. Een hoop van de functies die WhatsApp biedt, zijn ook hier van de partij. Verder is het mogelijk om minigames tegen elkaar te spelen, zoals Pac-Man of Space Invaders.

#3 Telegram

Langzaamaan wordt Telegram steeds populairder. De chat-app is gratis te gebruiken en biedt een hoop handige functionaliteiten. Waar foto’s die je via WhatsApp stuurt gecomprimeerd worden (en je dus kwaliteit inlevert), kun je via Telegram zonder problemen elke bestandsgrootte versturen. Er zijn bovendien groepschats mogelijk met maximaal 200.000 mensen! Dat ligt bij veel andere apps een stuk lager, al kun je je afvragen wanneer je met zoveel man zou willen chatten. Daarnaast heeft Telegram nog veel meer superhandige functies.

Signal alternatief WhatsApp
Berichtendienst Signal in beeld (Afbeelding: Signal)

#4 Signal

Als het gaat om encryptie en beveiliging, dan worden die woorden in één adem genoemd met Signal. Net als de andere chat-apps in deze lijst zijn er een hoop fijne functies aanwezig. Er is ook een mogelijkheid om berichten na een bepaalde tijd vanzelf te laten verdwijnen of foto’s maar één keer te laten bekijken door de ontvanger. Net als bij WhatsApp dus. Als je een nieuw nummer hebt, kun je jouw Signal-gesprekken ook nog eens met je meebrengen.

WhatsApp: de daadwerkelijke betekenis achter je meest gebruikte emoji

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen