Mark Hofman
Mark Hofman Apps 5 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp: de daadwerkelijke betekenis achter je meest gebruikte emoji

Sinds de komst van WhatsApp zijn emoji ongelofelijk populair geworden. In sommige extreme gevallen weten we onze emoties niet meer uit te drukken als de tekentjes er niet zouden zijn. Je zou dus verwachten dat we inmiddels wel weten wat de betekenis achter de emoji zijn.

Niets is alleen minder waar. Anno 2022 zien we nog genoeg mensen die de boel helemaal verkeerd aanpakken. Dat is ook volledig te begrijpen, want door de vele toevoegingen en wijzigingen zijn ook wij de draad inmiddels een beetje kwijt. Gelukkig is daar wel iets tegen te doen.

Emoji op WhatsApp: dit betekenen ze echt

Krijg jij op WhatsApp ook wel eens de Thank God emoji toegestuurd? Je weet wel die twee handen met die tegen elkaar aandrukken met de gouden streepjes erom heen. Dat is dus geen teken dat je onze lieve heer bedankt, maar daadwerkelijk een emoji van een high five. Iets compleet anders, dus.

Dat geldt eigenlijk wel voor heel veel andere emoji die op WhatsApp, of op andere populaire diensten zoals iMessage, gebruikt worden. Gelukkig is er een meesterlijke website te vinden in de vorm van Emojipedia. Je raadt het al: dat is een encyclopedie die zich volledig richt op de digitale tekentjes.

Android, iPhone en WhatsApp krijgen deze nieuwe emoji's
Touchbar (Afbeelding: Picjumbo)

Op de website is niet alleen te vinden welke verschillende Emoji er beschikbaar zijn, maar ook wat de geschiedenis erachter is. Je ziet op welke platformen ze beschikbaar zijn, hoe ze er in verschillende vormen uitzien en wanneer ze voor het eerst zijn verschenen. Daarbij krijg je dus ook direct een beschrijving de betekenis die de tekentjes volgens de makers hebben.

Geloof me, je gaat nog een hele hoop dingen anders zien.

Verschillende categorieën

Het is goed om te weten dat Emojipedia ontzettend gebruiksvriendelijk is. Het kan namelijk nog wel eens lastig zijn om een tekentje, die je wilt gebruiken op WhatsApp of iMessage, goed te beschrijven. Daarom is de website in verschillende categorieën verdeeld, zodat jij je Emoji goed kunt vinden.

10 WhatsApp-instellingen waarmee je het meeste uit de applicatie haalt

Benieuwd naar de echte betekenissen achter de tekentjes of de betweter uithangen op WhatsApp? Check dan via deze link zeker even de website!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!