Hoe je House of the Dragon gratis kunt bewonderen op YouTube

Films & Series Wesley Akkerman 6 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Mocht je de eerste aflevering van House of the Dragon, de Game of Thrones-spinoff, nog niet gezien hebben, dan is dit een uitgelezen kans. Deze staat namelijk gratis op YouTube, die je via het officiële kanaal van HBO Max kunt bekijken. Echter, in Nederland moet je er wel een beetje moeite voor doen.

Een briljante marketingstrategie, zo zou je het kunnen noemen. Vlak nadat Amazon Prime de eerste twee oogstrelende afleveringen van The Lord of the Rings: The Rings of Power online gooide, maakte HBO Max ineens de eerste aflevering van House of the Dragon gratis beschikbaar. Alles om de aandacht af te leiden.

Gratis House of the Dragon kijken

En het werkt, want om zowel House of the Dragon als The Rings of Power te kunnen bekijken, heb je een maand- of jaarabonnement nodig op HBO Max. Een aflevering gratis aanbieden is een goede manier om mensen lekker te maken voor bepaalde content. Want wie weet: wellicht zijn ze daarna wél bereid te betalen.

Netflix-concurrent HBO Max kijkt naar opmerkelijke overname
House of the Dragon komt eraan! (Afbeelding: HBO Max)

House of the Dragon speelt zich ongeveer tweehonderd jaar voor de gebeurtenissen van Game of Thrones af. In de serie volgen we vooral de goede en slechte tijden van House Targaryen en zien we hoe die familie zichzelf de grond in werkt. En dit keer zijn er vanaf aflevering één ook meteen grote draken, die er prachtig geanimeerd uitzien.

Addertje onder het gras

Dat klinkt top, helemaal in combinatie met het feit dat je de eerste aflevering nu dus gratis kunt checken op YouTube. Maar wanneer je op de link klikt, dan zie je dat er een geoblokkade actief is. Dat betekent dat je dus niet zonder een VPN kunt kijken: de content is immers alleen beschikbaar in de Verenigde Staten.

Gelukkig kun je tegenwoordig over VPN-diensten struikelen. Er zijn enkele goede aanbieders, maar welke het beste voor jou is, hangt van je voorkeuren af. Een VPN gebruiken is gelukkig simpel. Je downloadt een programma voor op je pc of smartphone (of router), neemt een abonnement af en kunt dan een land selecteren.

Websites denken dan dat je een bezoeker bent vanuit een ander land, waardoor je dus gebruik kunt maken van dit soort toffe acties. Oh en laten we ook niet vergeten dat je met een VPN veiliger over het internet beweegt, omdat je bijna niet te volgen bent. Kost wel wat, maar dan heb je ook wat.

In het onderstaande artikel lichten we de beste VPN-diensten voor je uit.

Vijf VPN-diensten die je in 2022 niet al te veel geld kosten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

YouTube

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen