Nieuw nummer? Al je Signal-gesprekken gaan eindelijk met je mee!

Apps Wesley Akkerman 8 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

De berichtendienst Signal is een handige app en prima alternatief op WhatsApp voor mensen die meer waarde hechten aan hun privacy. Echter, de app staat ook een beetje bekend om het feit dat er veel functies ontbreken. Daar komt de laatste tijd beetje bij beetje verandering in. Dat zien we vandaag ook gebeuren, gelukkig.

Signal rolt nu namelijk een nieuwe optie uit waarmee je gemakkelijk je nummer verandert binnen de app — zonder je berichten te verliezen. Voorheen was het zo dat je dan alles kwijtraakte. Al je chats, al je groepen en überhaupt dus al je berichten. Maar aan die periode komt nu dus – gelukkig – een einde.

Signal-update maakt het leven gemakkelijker

Het proces voor het overschakelen naar een nieuw nummer vergt wel wat stappen. Je moet ervoor zorgen dat je berichten van Signal op zowel het oude als het nieuwe nummer kunt ontvangen. Dat betekent dat je dus tijdelijk even twee smartphones nodig hebt met daarin de oude en de nieuwe sim-kaart.

Signal
Nieuw nummer op Signal (Afbeelding: Signal)

Onder je accountinstellingen zie je dan de optie staan voor het veranderen van je telefoonnummer. Daar moet je beide telefoonnummers invoeren. Vervolgens helpt Signal je door de stappen die in beeld verschijnen. Je krijgt te maken met het gebruikelijke registratieproces, zonder je chats en groepen te verliezen.

En na het veranderen?

Na het veranderen van je telefoonnummer, krijgen contactpersonen op Signal een geautomatiseerd bericht te zien dat je nummer veranderd is. Ook staat er meteen een snelkoppeling in beeld waarmee die contactpersonen jouw nummer kunnen aanpassen in hun telefoonboek. Wel zo handig, en zeer netjes van de app.

Deze optie is dus bedoeld voor de mensen die hun oude telefoon houden, maar wel een nieuw nummer hebben. Mocht je je oude nummer houden en een nieuw telefoon instellen, dan kun je via een gratis tool alle gegevens overzetten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Signal

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen