Formule 1 dit seizoen toch gewoon te zien bij Ziggo en KPN (maar…)

Films & Series Mark Hofman 8 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Het leek er heel even op dat we het in 2022 toch zonder Formule 1 moesten doen op de lineaire televisie. Dankzij de komst van Viaplay was de verwachting dat alles rondom de races alleen via de app van de dienst te zien zouden zijn. Niets is minder waar.

Zowel KPN als Ziggo bieden consumenten ook in het seizoen van 2022 de mogelijkheid om alles direct op de televisie te volgen. Waar KPN eerder vandaag kanaal 225 toewees aan de autosport, komt ook Ziggo met een toegewijd kanaal.

KPN maakt een klein foutje

Vanochtend wist de redactie van Streamwijzer te melden dat de Formule 1 in 2022 “gewoon” lineair te volgen zou zijn. Dit was het resultaat van een klein foutje dat telecomprovider KPN maakte. Het bedrijf gooide tijdens een testfase per ongeluk een startscherm open op kanaal 225. Op dat scherm was een beeld van de F1 te zien. Dat betekent dat mensen geen Smart TV nodig hebben om de races dit jaar te kunnen volgen.

Dat is best wel prettig, want door de komst van Viaplay was die angst er wel. Net als Netflix, Amazon Prime Video, Videoland en YouTube kunnen klanten van KPN direct naar de Formule 1 kijken. Je hebt dus geen televisie met een speciale app, Chromecast of Apple TV nodig. KPN wilde tegenover Streamwijzer nog niet teveel informatie geven, maar ontkennen dat de Formule 1 op deze wijze te volgen zal zijn deed het bedrijf ook niet.

Formule 1 op Viaplay wordt goedkoper, maar...
Viaplay komt naar Nederland. (Afbeelding: Nordic Entertainment Group)

Formule 1 ook op Ziggo

De redactie van Streamwijzer heeft direct na het verhaal van KPN contact opgenomen met Ziggo. Gezien het bedrijf de afgelopen jaren toch dé partij was voor de Formule 1, zijn alle ogen er volledig op gericht. Gelukkig was de woordvoerder van Ziggo iets meer open:

Wanneer er geen races te zien zijn kunnen consumenten overigens nog steeds genieten van de Formule 1. Volgens de woordvoerder worden er dan herhalingen uitgezonden.

Een jaar gratis Formule 1

Het is natuurlijk goed nieuws dat de Formule 1 zowel bij Ziggo als bij KPN te volgen zijn. Zo worden ook de mensen zonder Smart TV of mensen met een slechte internetverbinding voorzien van de races. Al moet je logischerwijs wel in het bezit zijn van een actief Viaplay-abonnement.

Viaplay voor noppes: zo kijk je een heel jaar lang gratis Formule 1

Dat hoeft voor sommige van ons geen enkel probleem te zijn, want het is mogelijk om de streamingdienst volledig gratis in huis te halen. Benieuwd hoe precies? Check dan zeker even het bovenstaande artikel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen