Shiny’s vangen in Pokémon Legends: Arceus? Deze glitch helpt je op weg

Games Jelle van Es 9 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Het is inmiddels alweer een tijdje geleden dat Pokémon Legends: Arceus op de Nintendo Switch verscheen. Sinds die tijd zijn heel wat gamers mee los gegaan en dan kom je er ook achter dat er bepaalde dingen in zitten die je wellicht heb gemist.

En dat lijkt goed nieuws te zijn voor gamers die vooral op zoek zijn naar Shiny-versies in Pokémon Legends: Arceus. Dat zijn zeg maar de speciale versies van bestaande Pokémon die vaak voorzien zijn van een andere kleur en uiteraard zeer zeldzaam.

Pokémon Legends: Arceus laat je makkelijker Shiny’s vangen

Nu is er een glitch ontdekt door de onderstaande gebruiker van Twitter. Zij stelt dat je door middel van een grot er voor kan zorgen dat je een Shiny meer dan eens kan vangen. Het zou daarbij wel gaan om Shiny-Pokémon die je vindt in bomen of mineralen. Als je daar tegen aanbeukt en een Shiny-Pokémon tegen het lijf loopt, dan vang je die zoals je gewend bent. Vervolgens ga je een grot in en breng je daar een half uur door zonder iets te doen. Als je gaat vechten, dan gaat dat niet van de tijd af en zit je langer in de grot. Als je dat eenmaal gedaan hebt, dan ga je naar de plek waar je de Shiny-Pokémon heb gevangen en ram je er tegen aan. Als het goed is kom je dan weer een Shiny tegen en kun je die vangen.

Niet altijd succes

In de video hierboven laat ze dus zien hoe ze dat doet in Pokémon Legends: Arceus. Toch is het niet zo dat je elke keer precies dezelfde Shiny vangt. Andere gebruikers hebben de methoden geprobeerd en er kwam niet altijd dezelfde Shiny naar voren. Wel dezelfde soort Pokémon. Dus als je bezig bent je Pokédex aan het vullen, dan kan dit je alsnog op weg helpen. Wil je weten wat wij van de game vinden? Lees dan hier onze review.

Pokémon Legends Arceus: grote vernieuwingen in Nintendo Switch-topper

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen