Jelle van Es
Jelle van Es Games 9 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

GTA 5 en Red Dead Redemption 2 blijven records verbreken

Elke keer dat uitgever Take Two iets vertelt over de verkoopcijfers van GTA 5 en Red Dead Redemption 2, dan is het eigenlijk bizar hoe succesvol die games zijn. De eerste is één van de grootste games ooit. In vergelijking daarmee is de tweede titel veel kleiner, maar alsnog een ongekend succes.

Wereldwijd zou de teller bij GTA 5 inmiddels op de 160 miljoen verkochte exemplaren staan. Daarmee is het de op één na best verkochte game ooit. Die titel staat nog altijd op naam van Minecraft met 238 miljoen verkochte exemplaren.

GTA 5 en Red Dead Redemption 2 ongekende successen

Daarbij moeten we wel zeggen dat bij Minecraft alle titels worden meegeteld. Dus ook de games die op de smartphone en tablet zijn verschenen. Die zijn met een paar euro een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld GTA 5. Dat gezegd hebbende is de laatstgenoemde game ook al een paar jaar regelmatig voor twee tientjes uitgebracht. Op die manier zouden gamers hem makkelijk voor een tweede keer hebben kunnen kopen, omdat de originele versie kapot is gegaan. En ook Red Dead Redemption 2 doet het goed. Uit de laatste cijfers blijkt dat de game inmiddels 43 miljoen keer is verkocht.

Dat is natuurlijk niks in vergelijking met GTA 5, maar dat is dan ook niet eerlijk om te vergelijken. Je zou Red Dead Redemption 2 beter kunnen vergelijken met andere grote titels. Denk bijvoorbeeld aan Skyrim. En dan blijkt de 43 miljoen wel indrukwekkend te zijn. Skyrim is in tien jaar tijd met al zijn releases ‘slechts’ 30 miljoen keer verkocht. Met dit resultaat behoort de game van Rockstar Games nu tot de tien best verkochte games ooit. Overigens is het maar de vraag of het daar lang blijft staan. Animal Crossing: New Horizons zit de game met 37,6 miljoen verkochte exemplaren redelijk op de hielen.

Andere grote namen

Met deze resultaten laten GTA 5 en Red Dead Redemption 2 ook andere grote name achter zich. Denk maar aan Call of Duty: Modern Warfare, Diablo 3 en The Witcher 3 met allemaal zo’n 30 miljoen verkochte exemplaren. Wil je meer lezen voer gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

GTA 6 na jaren aan geruchten eindelijk aangekondigd

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!