Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Tech 10 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Signal-berichten nu over te zetten naar nieuwe iPhone: zo werkt dat

Signal is een app waarmee je op privacyvriendelijke wijze toch in contact kunt blijven met je vrienden. Data overzetten was altijd moeilijk wanneer je een nieuwe iPhone gekocht had. Daar is nu verandering in gekomen, aangezien de app onlangs een handige update gekregen heeft.

Wanneer je een nieuwe smartphone kocht en je de app Signal daarop wilde installeren, dan was je in feite je chatgeschiedenis kwijt. Maar nu laat het bedrijf achter het privacyvriendelijke alternatief weten dat dit een zaak uit het verleden is. Niet alleen de berichten zijn van eind-tot-eind versleuteld, ook de nieuwe functie voor het overzetten van je account. Je kunt accounts overzetten vanaf een iPhone of iPad naar een andere iPhone of iPad. Het hele idee is dat ook tijdens het overzetten van je data je privacy gewaarborgd blijft. Dat is niet vreemd, aangezien privacy een pilaar in de bedrijfsvoering is. Het overzetten gebeurt lokaal en kan daardoor grote hoeveelheden data aan.

Signal
Signal-berichten overzetten. (Afbeelding: Signal)

Signal-berichten overzetten

Als je je Signal-berichten wil overzetten, moet je daarvoor een aantal stappen verrichten. Zo moet je de nieuwe en oude iPhone en iPad gereedhouden. Op het nieuwe apparaat download je de app en op het oude apparaat open je de berichtendienst. Vanaf daar begin je het overzetproces. Nadat je jouw telefoonnummer ingevuld hebt in de app op je nieuwe smartphone of tablet, kies je voor de optie Transfer from iOS device. Op het apparaat apparaat verschijnt nu een migratieprompt waarmee je het proces veilig kunt initiëren. Nu hoef je alleen nog maar even de QR-code te scannen met je oude apparaat op het scherm van je nieuwe apparaat en na een paar minuten wachten is het proces dan voltooid.

De data op het oude apparaat wordt meteen verwijderd, dus je kunt niet twee devices tegelijkertijd gebruiken, laat Signal weten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Signal

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!