Hoe de Google Assistent niet alleen kindvriendelijk, maar ook veiliger wordt

Apps Wesley Akkerman 3 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Aangezien kinderen ook wel eens gebruikmaken van de Google Assistent, moet Google er, als platformhouder, voor zorgen dat dit veilig gebeurt. Daarom presenteert het bedrijf nu enkele tools waarmee ouders voor een veilige omgeving kunnen zorgen. Die verzameling tools noemt de zoekmachinegigant de Assistant Parental Controls.

Met die controls bepalen ouders wat voor content kinderen kunnen bekijken en welke functies ze kunnen gebruiken. Zo kun je instellen dat jonge kinderen alleen toegang hebben tot YouTube Kids, bijvoorbeeld. Ook is er een downtime-optie, waarmee je bepaalt wanneer een kind de Google Assistent kan gebruiken.

Google Assistent wordt kindervriendelijker

De Google Assistent krijgt daarnaast toegang tot een soort woordenboek voor kinderen. Zodoende kan de stemassistent kinderen van versimpelde antwoorden voorzien wanneer ze ergens een vraag over hebben. De voorwaarde hiervoor is wel dat de assistent de stem van een kind moet herkennen wanneer nodig.

Om dat voor elkaar te krijgen, moet je de stemassistent trainen zodat hij de stem van je kind kan herkennen. Google voegt overigens ook vier nieuwe stemmen toe, die gericht zijn op kinderen. Je hebt de keuze uit verschillende accenten. Deze stemmen praten iets langzamer en expressiever dan je wellicht gewend bent.

Vooralsnog alleen in de VS

Dit klinken als mooie toevoegingen voor de Google Assistent. Echter, de updates komen vooralsnog alleen naar gebruikers in de Verenigde Staten. Op moment van schrijven is niet bekend wanneer deze functies naar Nederland of België komen. Daar zullen we voor nu dus nog even op moeten wachten tot we meer horen.

Google onderneemt deze stappen niet zomaar. Het bedrijf wil op verschillende manieren ervoor zorgen dat het gebruik van internetdiensten op een veilige manier gebeurt. Zo kun je al verschillende zaken regelen met de Family Link-dienst van het bedrijf. Heb je nu zelf kinderen? Dan is die app op z’n minst een blik waardig.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Google

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen