Android Auto wordt veel beter dankzij dit bijzonder goedkope gadget

Gadgets Sam Dille 26 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Android Auto is je beste vriend voor onderweg. Maar de service heeft zo zijn zwaktes. Eén nadeel wordt dankzij een gadget van Motorola volledig omzeild.

Als je auto, fiets of vrachtwagen is geleverd met Android Auto, weet je dat er één groot nadeel is: het systeem is bijna altijd met kabel, dus je moet je telefoon er elke keer op aansluiten. Motorola brengt daar verandering in.

De Motorola MA1 maakt niet alleen je bedrade Android Auto-systeem volledig draadloos. Het is de enige adapter die dit doet met behulp van technologie rechtstreeks van Google.

Maak met deze gadget jouw Android Auto draadloos

De Motorola MA1 is ‘s werelds enige draadloze Android Auto USB-adapter die gebruikmaakt van door Google gelicentieerde bridge-technologie. Met andere woorden: dit is het enige gadget dat Google’s eigen technologie gebruikt. Het zorgt ervoor dat je de beste verbinding en betrouwbaarheid hebt tijdens het rijden. Eigenlijk is het een soort Chromecast voor in de auto.

Het mooie is dat je geen aparte app nodig hebt om het in te stellen of te gebruiken. Je hoeft enkel de adapter aan te sluiten, je telefoon te koppelen en je bent klaar om te gaan. Alles wat je normaal gesproken zou doen met je reguliere Android Auto-systeem, kun je nu draadloos doen. Zeg gewoon ‘Hey Google’ of tik op het touchscreen van je auto om te beginnen.

De Motorola MA1 op een dashboard.
De slimme gadget op je dashboard. (Afbeelding: Android Planet)

Als je eenmaal verbonden bent, merk je eigenlijk niet eens dat er een adapter is. De MA1 zorgt ervoor dat je verbinding hebt via Wifi. Dat betekent dat je dezelfde geluidskwaliteit en reactiesnelheid hebt als bij een kabelverbinding. Het enige verschil is dat nu alles automatisch werkt in je Android Auto.

Betaalbaar en voor iedereen te gebruiken

De Motorola MA1 is een apparaat dat je overal mee naartoe kunt nemen. Het gadget is te gebruiken in vrijwel elke auto die een USB-uitgang heeft. Door zijn kleine formaat is hij makkelijk mee te nemen in je tas. En dat maakt hem ook ideaal voor op reis. Bijvoorbeeld als je huurauto op vakantie gebruik maakt van Android Auto.

De superslimme adapter is ontworpen om goed te werken met honderden verschillende Android-telefoons. Dus je telefoon hoeft aan weinig eisen te voldoen. Het enige wat je nodig hebt is een smartphone met Android 11 of hoger en een 5GHz wifi-ondersteuning.

Misschien denk je dat deze geavanceerde technologie flink wat geld kost. Maar dat valt best mee. De adapter voor Android Auto is niet goedkoop, maar betaalbaarder dan sommige concurrenten. Je kunt de Motorola MA1 nu voor 89,99 scoren op Amazon via deze link.

Dit zijn de 5 allergrootste Android Auto-ergernissen die je vast wel herkent

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen