De Kater | Dit was het grootste nieuws van de afgelopen kerstdagen

Tech Jeroen Kraak 27 dec 2023
Leestijd: 4 minuten

Kerstmis is alweer voorbij, maar dat betekent niet dat techbedrijven stil hebben gezeten. Dit is de Kater van woensdag 27 december 2023.

Welkom bij De Kater, onze wekelijkse rubriek waarin we je normaal op maandagmorgen snel even bijpraten over het weekend, maar nu even iets later vanwege de kerstdagen. Zie het als een bakkie bij de koffiemachine, maar dan met je vrienden van WANT.

We praten je in dit artikel kort bij over een aantal dingen die afgelopen dagen zijn gebeurd, zodat je snel een overzicht hebt van het grootste technieuws.

Apple start met verschepen Vision Pro

De Apple Vision lijkt er binnen niet al te lange tijd echt aan te komen. De goed ingevoerde Ming-Chi Kuo meldt nu dat het bedrijf de headset begin januari gaat verschepen.

Daarmee lijkt Kuo het nieuws te bevestigen dat Bloombergs Mark Gurman eerder meldde. De journalist vertelde dat de Apple Vision Pro begin februari 2024 in de winkels moet liggen.

Overigens lijkt dat alleen te gelden voor de Verenigde Staten. Door capaciteitsproblemen lijkt de Apple Vision Pro nog niet naar Europa te komen. Om precies te zijn maakt Apple er dit jaar 500.000.
Apple Vision Pro versus Meta Quest 3 (en dit zijn de verschillen)De Apple Vision Pro

Microsoft Copilot nu beschikbaar voor Android

Microsoft is eigenaar van ChatGPT-bedrijf OpenAI en dat is te zien. Het bedrijf heeft dan ook zijn eigen AI chatbot Copilot, die ondersteund wordt door GPT. Hierdoor heb je naast ChatGPT en Bard nog een alternatief op Android.

Je kunt bij deze app zelf kiezen wat voor soort antwoorden hij geeft: gebalanceerd, creatief of precies. Copilot geeft je antwoorden, helpt je om e-mails op te stellen en kan AI-afbeeldingen voor je maken op je Android-telefoon.

Het grote voordeel ten opzichte van ChatGPT is dat je via Copilot gratis gebruik kunt maken van GPT 4, de meest recente AI-versie. Bij ChatGPT moet je daarvoor nog betalen. Copilot is alleen beschikbaar voor Windows en Android. Apple-gebruikers zullen dus nog even geduld moeten hebben.

Nintendo sluit online multiplayer Wii U en 3DS eerder dan gepland

Heb je een 3DS of Wii U en wil je nog online gamen met vrienden? Vergeet het wellicht maar, want Nintendo is begonnen met de multiplayer te sluiten. Als je dus nog zin had om op die apparaten een potje Super Smash Bros of Splatoon te doen, ben je wellicht te laat.

Natuurlijk was het al bekend dat Nintendo zou stoppen met de ondersteuning van de apparaten, maar het is eerder dan verwacht. Eerder zei het bedrijf dat het pas in april zou gebeuren.

Toch is het wellicht nog mogelijk om games online te spelen op je 3DS of Wii U, want het zou gaan om een langzame sluiting. Dat betekent dat niet alles meteen offline wordt gehaald. Overigens is er met Pretendo een open source-initiatief om de consoles weer online te krijgen. Dit is dus puur vanuit liefhebbers en niet Nintendo zelf. Laten we hopen dat deze fanatiekelingen daarin slagen.
Wii U tech flops 2019 NintendoSpelcomputer Wii U

WhatsApp Status snel ook via web toe te voegen

Status is de WhatsApp-versie van Instagram Stories. Via deze pagina kun je snel een video of foto uploaden die vervolgens 24 uur te zien is voor al je contacten.

Hoewel de functie in Europa nog niet erg populair is, lijkt daar door Kanalen verandering in te komen. Hierdoor zie je in het scherm niet alleen updates van de media en bekende personen die je volgt, maar ook de laatste statussen van je vrienden en familie.

Om de dienst nog populairder te maken test WhatsApp nu een manier om je status nu te uploaden via je PC, meldt WABetaInfo. De functie is aanwezig in de laatste beta-versie. Wanneer deze naar de definitieve versie komt, is nog onbekend.
WhatsApp Status

Samsung laat nieuwe AI-koelkast zien

Tijdens CES 2024 laten flink veel grote techbedrijven hun nieuwste uitvindingen en functies zien. Hoewel de CES pas volgende week start, laat Samsung nu alvast een nieuwe koelkast zien. Eentje die gebruikmaakt van AI, waardoor je altijd weet in welke staat je producten zijn.

Om precies te zien is het de Bespoke 4-Door Flex met AI Family Hub+. Aan de binnenkant zit een camera waardoor die precies de status van het voedsel binnenin kan checken. Dat geldt overigens voor 33 soorten voedsel.

De status check je zelf door het touchscreen aan de buitenkant van de koelkast te gebruiken. Daarbij is het mogelijk om handmatig een houdbaarheidsdatum toe te voegen. Als die dichtbij is stuurt de koelkast een bericht naar je telefoon.

Android Auto wordt veel beter dankzij dit bijzonder goedkope gadget

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen