Haal meer uit Android Auto met deze handige tips

Apps Sam Dille 27 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Net als bij je Android-smartphone, zijn er verschillende manieren om Android Auto aan te passen. Zo werkt de service precies zoals jij wil. Wij nemen de belangrijkste wijzigingen die je moet maken met je door.

Android Auto is een handige manier om je telefoon te gebruiken terwijl je onderweg bent. Op een paar ergernissen na. Je kunt de service makkelijk gebruiken vanaf het dashboard van je auto, zolang je auto een head-unit heeft die compatibel is met Android Auto.

Er zijn echter genoeg dingen die je zelf aan de dienst kunt aanpassen om het nog beter te maken. Of je nu net begint met de service of het al jaren gebruikt.

Maak Android Auto nóg beter met hulp van deze handige tips

Om Android Auto aan te passen hoef je niet onderweg te zijn. Je kunt een aantal functies namelijk makkelijk aanpassen via de app op je smartphone. Ga naar de instellingen van je telefoon en tik op ‘Verbonden apparaten’, ‘Verbindingsvoorkeuren’ en ‘Android Auto’. Daar kun je verschillende instellingen aanpassen om de werking van Android Auto te veranderen.

#1 Launcher aanpassen

Als je de apps wilt aanpassen die worden weergegeven op het dashboard van Android Auto, kun je dat doen door de Launcher aan te passen. Klik onder het kopje ‘Algemeen’ op ‘Launcher aanpassen’. Hier selecteer je vervolgens de apps die je wilt weergeven.

Launcher aanpassen Android Auto
Apps uitkiezen (Afbeelding: Lifehacker)

#2 Dag- en nachtmodus voor kaarten

Tijdens het rijden verandert Google Maps van kleur. De kaarten worden licht als de zon schijnt en donker als de zon ondergaat. Je kunt dit in de instellingen zelf aanpassen. Zo is het mogelijk om alleen de dag- of nachtmodus te selecteren. Maar je kunt het gewoon automatisch laten veranderen.

Dag- of nachtmodus kiezen voor Google Maps
Dag of nacht? (Afbeelding: Lifehacker)

#3 Muziek automatisch starten

Dit is handig als je een echte muziekliefhebber bent. Deze functie zorgt ervoor dat de muziek automatisch afspeelt als je Android Auto inschakelt. Je vindt de functie net als bovenstaande opties onder het kopje ‘Algemeen’.

#4 Bestuurdersstoel en Lay-out wijzigen

Met de opties Bestuurdersstoel en Lay-out wijzigen kun je een paar basisopties aanpassen aan hoe Android Auto eruitziet in je auto. Je kunt kiezen of je de zijbalk aan de linker- of rechterkant wilt hebben. En of je de mediabediening of de navigatie dichter bij de bestuurderskant wilt hebben.

#5 Achtergrond van Android Auto aanpassen

Deze wijziging kun je alleen maken op het dashboard van je auto. Tik op de knop met negen stippen in de hoek en kies ‘Instellingen’. Hier vind je de optie om je achtergrond te veranderen. Je hebt een paar afbeeldingen of kleuren om uit te kiezen. Helaas is het niet mogelijk om een van je eigen foto’s te gebruiken.

Android Auto achtergronden
Een achtergrond kiezen (Afbeelding: Lifehacker)

Nieuwe AI-functie maakt Gmail nog beter op iPhone en Android

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen