Deze Marvel- en DC-schurken verdienen hun eigen film

Films & Series Rik Claessen 27 jan 2024
Leestijd: 4 minuten

Hoe Iron Man zijn hart verloor, waar Superman vandaan komt en zelfs hoe Spider-Man zijn krachten krijgt. We hebben het allemaal gezien, maar de Marvel- en DC-schurken blijven onderbelicht. Deze bad guys verdienen hun eigen film.

Marvel en DC Comics hebben ons al honderden uren aan fantastische superheldenfilms gegeven. En dat geeft soms het gevoel dat we alles al hebben gezien. De oprichting van The Avengers, Justice League die samenkomt en een hele hoop films over de oorsprong van de helden.

Maar hun duistere tegenspelers lopen de schijnwerpers vaak mis. Oneerlijk, want veel schurken zijn minstens net zo interessant als die goedzakken met superkrachten. En een film over een slechterik hoeft niet meteen slechte kijkcijfers te betekenen. Neem Venom of Suicide Squad als voorbeeld.

Deze Marvel en DC schurken verdienen hun eigen film

Dat smaakt naar meer: deze Marvel en DC schurken verdienen ook hun eigen film.

Magneto

Het lijkt een eeuwigheid gelden sinds we Magneto op het witte doek hebben gezien. Deze schurk is natuurlijk de antagonist van de X-Men. Er zou zelfs eerst een film over Magneto komen, maar die is door Marvel helaas geschrapt. Het dichtstbijzijnde dat we ooit hebben gekregen is X-Men: First Class waar Magneto meesterlijk gespeeld wordt door Micheal Fassbender.

Deze Marvel en DC schurken verdienen hun eigen film
(Afbeelding: Marvel)

Maar er zit nog zoveel meer in het verhaal van Magneto. Van zijn oorsprong in de gruwelijke tijden van de Holocaust tot zijn meningsverschillen met X-Men oprichter Charles Xavier. Genoeg materiaal waar Marvel gebruik van kan maken. En als Micheal Fassbender de rol weer op zich neemt is het gegarandeerd de moeite waard.

Lex Luthor

Bizar eigenlijk hoeveel Superman-content we al hebben gezien. Al bijna tachtig jaar lang bestaan de strips over de (bijna) onverwoestbare Man of Steel. Uiteraard zijn ook de vele films van Superman niet meer weg te denken.

En in veel van die strips, films en games komt Lex Luthor ook voor. Maar Supermans grootste aartsvijand heeft nooit een eigen film gekregen. In series als Smalville en Supergirl hebben we wel steeds meer gezien van de kale mega CEO, maar een verhaal over hoe hij aan de macht komt mist nog. Helaas weten we wel dat als er ooit zo’n film komt, Henry Cavill geen Superman meer zal zijn.

Deze Marvel en DC schurken verdienen hun eigen film
(Afbeelding: DC Comics)

Taskmaster

Wie Marvel’s Spider-Man heeft gespeeld, zal Taskmaster misschien wel kennen. Voor wie ‘m niet kent: dit is misschien wel de gaafste Marvel-schurk die er bestaat. Deze bad guy kopieert namelijk de krachten van alle superhelden die hij tegenkomt. Beeld je dat maar eens in op het witte doek

Bovendien zit het verhaal van Taskmaster vol met spionage. Dat zou nog eens een leuk plotelement kunnen zijn als Marvel ooit een andere soort heldenfilm wil gaan maken. In de stripboeken is Taskmaster namelijk een dubbelagent en infiltreert hij zelfs een tijdje de S.H.I.E.L.D. organisatie. En het blijkt dat Marvel wel eens een andere richting op wil. Deze villain krijgt namelijk ook een eigen film.

Bloederige spin-off Spider-Man wordt niet voor de jonge kijkertjes

Deze marvel en DC schurken verdienen hun eigen film

Mr. Freeze

Niet alleen Marvel heeft tragische achtergrondverhalen, DC Comics kan er ook wat van. Het verhaal van Victor Fries a.k.a Mr. Freeze is een echte tranentrekker. Een wat rauwere film zoals ze dat ook bij Joker hebben gedaan, zou dus erg gaaf zijn.

Het ding met Mr. Freeze is namelijk dat hij niet door en door slecht is. Je kunt je best prima inleven in zijn verhaal. Zijn enige doel is dat van het redden van zijn stervende vrouw en hij zal niet stoppen totdat het hem gelukt is. Zo’n extra inkijkje in zijn motivatie zal misschien zelfs Batman laten nadenken voordat hij Mr. Freeze (onnodig) tot moes slaat.

Deze Marvel en DC schurken verdienen hun eigen film
(afbeelding: DC Comics)

Doctor Doom

Wat heeft Marvel de plank volledig misgeslagen bij de Fantastic Four-films. Zo ontzettende zonde, want juist de schurk die daar tegenover staat, is een van de meest iconische stripfiguren die er bestaat. Niet gek, het is ook een van de oudste Marvel-schurken die er bestaat.

Oorspronkelijk knokte deze schurk alleen tegen de Fantastic Four, maar met de mega uitbreidingen van de MCU liggen de kansen voor het oprapen. Marvel zal zelfs nog een poging kunnen wagen tot het maken van een Fantastic Four-film. Victor von Dooms verhaal is verstrengeld met die van Reed Richards, de oprichter van Fantastic Four.

Duistere oorsprong, een gruwelijke motivatie voor werelddominantie en een van de vetste looks: deze anti-held heeft het allemaal. Dus Marvel, wanneer mogen we een review over de film komen schrijven?

Deze Marvel en DC schurken verdienen hun eigen film
(afbeelding: Marvel Comics)

Qua series is Marvel volop bezig om dit jaar een flinke slag te slaan in de streamingwereld. Deze films en series kun je dit jaar verwachten:

Deze nieuwe Star Wars en Marvel-series zie je in 2024 allemaal op Disney+

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen