Ongelofelijk maar waar: Henry Cavill is geen Superman meer

Pop-Culture Dennis Mons 15 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Henry Cavill treedt niet meer op als Superman. Dat gaf de Britse acteur te kennen op zijn Instagram-account. Hij kreeg dit nieuws te horen van James Gunn die nu aan het hoofd staat van de films uit de DC-stal. WANT-redacteur Dennis Mons is niet te spreken over de beslissing.

Het is zonder enige twijfel frappant, maar Henry Cavill trekt niet nog een keer het Superman-pak aan. James Gunn, regisseur van onder andere The Suicide Squad en Guardians of the Galaxy heeft dit bevestigd. En in alle eerlijkheid vind ik dat een enorm domme beslissing.

Henry Cavill was een fenomenale Superman

Het is een curieus gegeven dat Cavill eruit is gezet, zeker ook vanwege het feit dat hij een cameo had in Black Adam. Alles wees erop dat zijn versie van Superman zeker nog een keer terug zou keren ondanks de geflopte Superman-films en Justice League (die overigens de moeite waard is als je de Snyder-versie kijkt). Cavill is (ondanks nogal belabberde films) de op één na beste Superman ooit. Nummer één is natuurlijk Christopher Reeve.

Cavill was zelfs zo positief over zijn rol als Superman dat hij op zijn Instagram meldde dat een Man of Steel 2 al in ontwikkeling was. Helaas kwam hij dus gisteren met minder leuk nieuws op het sociale medium.

Jonkie Superman

Wat James Gunn nu exact van plan is met de DCU is dus een behoorlijk raadsel. Hij wil zich met Superman focussen op de jongere jaren van de Kryptoniaan. Daarnaast richt hij zich niet zozeer op Superman, maar meer op Clark Kent als een jonge journalist bij de Daily Planet.

Dat betekent ook dat een alomvattend universum, zoals bij Marvel, wel redelijk van de baan is. Een jonge Kent is namelijk niet in te passen in de bestaande DCEU (DC Extended Universe).

Plannen van DC

Wat James Gunn verder van plan is, is nogal onnavolgbaar. Wel heeft hij te kennen gegeven dat hij graag wil dat Ben Affleck een DC-film gaat regisseren. Affleck speelde een aantal keer Batman, en pakte de regie van Batman v Superman aan, maar vond die taak toch wat lastig in combinatie met acteren.

“Ik heb met Ben gepraat omdat hij wil regisseren en wij willen dat hij gaat regisseren”, vertelde Gunn aan een fan. “Het enige wat we moeten doen is het juiste project vinden.”

Is dit dan écht het einde van Henry Cavill als Superman? Ik stel van niet. Als Marvel het voor elkaar weet te krijgen om Tobey Maguire en Andrew Garfield naast Tom Holland terug te laten keren als Spider-Man, dan moet dat met Cavill als Supe ook lukken. Het moét gewoon!

Maar nu rest de vraag: wie willen we zien als de nieuwe, jonge Superman?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen