Android Auto: voor welke auto’s is het systeem geschikt?

Gadgets Jeroen Kraak 19 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Android Auto is een verrijking voor je auto, maar het zit niet in elke auto. Hoe werkt het precies en welke modellen zijn ervoor geschikt?

Pas als je Android Auto gebruikt, zie je hoe onmisbaar de feature is. Met dit systeem kun je naadloos je telefoon koppelen aan het infotainmentsysteem. Hierdoor speel je simpel je eigen playlist af, kun je makkelijk oproepen beantwoorden en is navigeren een eitje.

Om maar met de deur in huis te vallen: heel veel auto’s zijn geschikt voor Android Auto. Het enige wat je hoeft te doen is je telefoon verbinden door middel van een USB-kabel. Bij nieuwere modellen is het zelfs mogelijk om deze verbinding draadloos tot stand te brengen.

Android Auto is geschikt voor deze wagens

Als eerste werd deze functie uitgerold bij duurdere auto’s, maar tegenwoordig vind je de functies ook gewoon in recente Honda’s, Hyundai’s en andere merken.

In welke auto’s Android Auto precies beschikbaar is, is handig op te zoeken. Google heeft een lijstje gemaakt waar per merk staat welke modellen de speciale software voor in de auto ondersteunen. Overigens vind je daar ook welke stereo’s in de auto ondersteuning bieden. Zo kun je heerlijk op de weg genieten van goede muziek.

Android Auto: voor welke auto's is het systeem geschikt
Android nu ook in je auto! (Afbeelding: Google / Bewerking: WANT)

Als je het lijstje doorneemt, zie je vooral dat modellen die na 2016 komen Android Auto ondersteunen. Dat is bijvoorbeeld zo bij de Volkswagen Golf, maar ook bij de Skoda Fabia. Toch zijn er ook uitzonderingen, want Toyota heeft niet heel veel modellen die het systeem ondersteunen. Een Tesla kun je bijvoorbeeld helemaal vergeten. Die zetten vol in op hun eigen infotainmentsysteem.

Draadloos verbinding maken

Wil je toch draadloos verbinden? Dan kan dat bij sommige auto’s die Wi-Fi aan boord hebben. Hiervoor moet je die wel eerst goed instellen in je auto. Als dat gebeurd is, maakt de telefoon automatisch verbinding met Android Auto. Bluetooth alleen is niet genoeg, aangezien er niet genoeg data overgezet kan worden door die verbinding.

Ondersteunt je auto wel Android Auto, maar geen draadloze verbinding? Dan is er gelukkig een oplossing. Zo kun je de Motorola MA1 gebruiken en deze doet dat ook nog eens met de technologie van Google zelf.

Als je eenmaal verbonden bent, zie je op het scherm apps van je telefoon verschijnen die geschikt zijn voor in de auto. Je kunt er dus meteen mee aan de slag als je auto geschikt is voor Android Auto.

Google Maps voor Android brengt licht aan het einde van de tunnel

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen