Android Auto tovert je auto vanaf nu om naar ideale thuisbioscoop

Apps Jeroen Kraak 23 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Als je in je auto rijdt, heb je geen tijd om naar films te kijken, maar hoe anders is dat voor passagiers. Android Auto maakt dat veel makkelijker.

Android Auto is een heerlijke assistent voor als je onderweg bent. Via het systeem bedien je makkelijk je navigatie en luister je ondertussen naar je favoriete muziek of podcast.

Het is nu ook mogelijk om je favoriete film of serie te kijken. Maar alsjeblieft, zet je auto wel eerst even aan de kant.

HBO Max straks te bekijken via Android Auto

Google heeft bekendgemaakt meerdere nieuwe apps te ondersteunen voor Android Auto. In de Verenigde Staten gaat het HBO Max en Peacock ondersteunen. Het is dus ook waarschijnlijk dat deze functie voor HBO Max naar Nederlandse systemen wordt uitgerold.

Als je nu denkt dat al je medeweggebruikers House of the Dragon en The Last of Us aan het kijken zijn, heb je het mis. Gelukkig zit er een beveiliging ingebouwd. Deze apps werken alleen wanneer een auto geparkeerd is. Met de app van The Weather Channel zie je dan weer precies welk weer je onderweg kunt verwachten.

Nog meer nieuwe apps

Overigens zijn de streamingdiensten niet de enige nieuwe apps in Android Auto. Ook wordt de Uber-app ondersteund, wat interessant is voor de taxichauffeurs onder ons. Daarnaast wordt het ook mogelijk om tijdens het wachten op een passagier Angry Birds te spelen.

Flink wat apps zijn al actief op het platform. Zo is het de ideale manier om je via Waze en Google Maps te laten leiden naar je bestemming. Met Spotify luister je ondertussen naar je favoriete playlist of podcast.

Dit is Android Auto

Android Auto is naast Apple CarPlay een van de populairste infotainmentsystemen in de auto. Hiermee verbind je simpel je Android-smartphone met je bolide zodat je veilig gebruik kunt maken van verschillende apps tijdens het rijden (en dus ook wanneer je geparkeerd staat).

Android Auto is beschikbaar in auto’s van verschillende merken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Renault, Polestar, Volvo en Porsche.

De beste Android en iPhone-apps voor in je elektrische auto in 2024

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen