Netflix is in het geheim het thuisfront van de Japanse Deadpool

Films & Series Lucas van de Wetering 22 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Netflix heeft zijn eigen versie van de populaire antiheld Deadpool. Maar toch zijn er nog wel wat verschillen, zo is deze versie Japans.

Deadpool is ondertussen uitgegroeid tot een van de populairste en meest bekende antihelden in de hele wereld. Een gedeelte hiervan komt door zijn vertoningen in de Marvel-stripboeken, maar zijn succes komt vooral door de films waar het karakter gespeeld wordt door Ryan Reynolds.

Het leuke aan Deadpool is de combinatie tussen zijn talenten als huurmoordenaar en zijn fantastische humor. Als je dat nou leuk vindt dan heeft Netflix hier zijn eigen versie van gemaakt. Dit karakter draagt alleen geen mooi rood spandex-pakje.

De Deadpool van Netflix

City Hunter op Netflix is een Japanse actie- en komediefilm gebaseerd op de gelijknamige stripboeken. Het gaat over Ryo, een getalenteerde huurmoordenaar met een enorme liefde naar knappe vrouwen. Hij is eigenlijk een nog perversere versie van Deadpool.

Toch is City Hunter op Netflix wel een stukje anders dan Deadpool. Zo draagt Ryo ten eerste geen superhelden-pakje en heeft hij ook een mutaties zoals Wade Wilson. Ryo is meer vergelijkbaar met Deadpool voordat hij zijn krachten kreeg.

In de Netflix-versie van Deadpool zien we hoe Ryo wraak zoekt voor de dood van zijn partner. Maar tijdens deze zoektocht komen ze achter een groter probleem, een probleem waarbij allemaal mensen doodgaan. En het heeft allemaal te maken met een mysterieus blauw goedje.

City Hunter

City Hunter is nu een paar weken te bekijken op Netflix, en de reviews van de film zijn erg gemixt. Critici zijn over het algemeen geen groot fan van de Japanse Deadpool. De film krijgt namelijk een 59%-score op Rotten Tomatoes. Zij vinden City Hunter maar een gekke film met hier en daar wat humor erin gesmeten.

Maar het thuispubliek is meer fan van de film. City Hunter heeft een audience score van 87% op Rotten Tomatoes. Het thuispubliek vindt City Hunter vooral goed omdat het oprecht veel lijkt op de stripboeken waarop hij gebaseerd is. Ook wordt de actie in de Netflix-Deadpool vergeleken met films zoals John Wick, met toegevoegde humor.

City Hunter is nu te bekijken op Netflix, en het is zeker een aanrader als je Deadpool leuk vindt. De film is Japans, maar je kan hem desnoods in het Engels kijken. Wel raad ik het aan om de film in zijn originele taal te kijken, want de acteur die Ryo speelt is super.

Green Lantern tot Deadpool: deze acteurs stapten over van DC naar Marvel

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen