Dit zijn de beste controllers om te gamen op Android en iOS

Gadgets Rik Claessen 4 mei 2024
Leestijd: 4 minuten

Zeg maar dag tegen kramp in je handen na het gamen op je iOS of Android. Deze controllers zijn een feestje om te gebruiken.

Gamen op Android of iOS is nog nooit zo populair geweest. En met goede reden. Telefoons worden met de dag krachtiger en dat betekent dat de games dus ook beter en mooier worden. Gamen op je telefoon heeft ook nog eens het voordeel dat je het altijd en overal kunt doen. Iets wat met veel consoles, op een paar na dan, erg moeilijk is.

Wie regelmatig een flink potje gamet via Android of iOS zal het volgende wel herkennen: de telefoon is een stuk minder comfortabel dan een fatsoenlijke controller. En dat gaat uiteindelijk je gameplezier in de weg zitten. Gelukkig zijn er een heleboel controllers gemaakt voor Android of iOS.

Met deze controllers game je nog beter op iOS of Android

Een comfortabele grip, knoppen die goed reageren en joysticks die prettig aanvoelen: het is van levensbelang voor een fatsoenlijke controller. Wij zochten er een aantal voor je uit die je kunt gebruiken voor iOS of Android.

8Bitdo Pro 2

Laat je niet voor de gek houden door de retro-achtige look van de 8Bitdo Pro 2: het is een hartstikke moderne controller. Zonder al te veel poespas heb je een erg degelijke controller die via Bluetooth met allerlei apparaten kan verbinden. Natuurlijk kun je ‘m gebruiken op iOS of Android, maar hij is ook nog eens te verbinden met de Nintendo Switch of je PC.

Om je telefoon aan de controller vast te maken heb je wel een aparte accessoire nodig van 8Bitdo. Dan nog ben je qua prijs vrij voordelig uit. Zeker als je je bedenkt dat de controller dus ook andere consoles gebruikt kan worden.

Dit zijn de beste controllers om te gamen op Android en iOS
(afbeelding: 8BitDo)

Je koopt ‘m hier.

Backbone One voor iOS en Android

In plaats van je telefoon bovenop de controller vast te maken, schuif je het scherm tussen de joysticks in. Hierdoor heeft de Backbone One best wat weg van de Nintendo Switch. Via een kabeltje sluit je de controller aan op je iPhone of Android-toestel. Er is zelfs een app van Backbone die je aan je controller kunt koppelen.

De Backbone One is een luxe controller. Er hangt een behoorlijk prijskaartje aan, maar dan heb je ook wat. De controller is ontworpen om lange sessies mee te gamen. Zo zit er zelfs een aparte ingang voor je koptelefoon aan. Zo vergeet je binnen de kortste keren dat je aan het gamen bent op je telefoon.

Dit zijn de beste controllers om te gamen op Android en iOS
(afbeelding: Backbone)

Je koopt ‘m hier.

GameSir G8 Galileo

Krijg je nogal eens gauw kramp in je handen omdat de controllers te klein zijn? Dan is de GameSir G8 Galileo misschien wat voor jou. Deze absolute unit van een controller is voor de iOS en Android-gamers die maar al te graag een flinke controller in handen hebben. Helemaal ideaal als je ook een behoorlijk formaat telefoon hebt.

De GameSir G8 Galileo heeft eigenlijk alles wat je van een controller mag verwachten, maar dan nét iets groter. Flinke knoppen, grote joysticks en zelfs shoulderbuttons die niet te missen zijn. Het enige wat gebruikers er op aan te merken hebben is dat de bijbehorende GameSir app niet de moeite waard is.

Dit zijn de beste controllers om te gamen op Android en iOS
(afbeelding: GameSir)

Je koopt ‘m hier.

GameSir T4 Mini voor iOS en Android

Het makkelijk kunnen reizen en opbergen van je games is een van de grootste pluspunten aan gamen via Android of iOS. Een grote onhandige controller meezeulen is dan niet super praktisch. De GameSir T4 Mini houdt het daarom bescheiden. Het is een piepklein controllertje dat zo in je jaszak past.

Klein maar fijn dus. Met soepele joysticks, fijne knoppen en een accuduur van tien uur is dit een hartstikke prima controller voor on-the-go. De LED-lichtjes en het design van de GameSir T4 Mini zijn ook nog eens een feestje om naar te kijken.

GameSir mini
(afbeelding: GameSir)

Je koopt ‘m hier.

Keymander 2 Mobile controller

Dit is een beetje een vreemde eend in de bijt. de Keymander 2 Mobile is technisch gezien geen controller. Toch vonden wij het meer dan de moeite waard voor het gamen op iOS of Android, zeker als je veel op de PC gamet. Met de Keymander 2 Mobile sluit je je toetsenbord en muis een op je telefoon. Perfect voor shooters als Fortnite mobile of Call of Duty.

Het ‘doosje’ ziet er een beetje fragiel uit, maar zou zelfs een iPad of een andere tablet kunnen ondersteunen. Het is iets minder handig voor onderweg, maar perfect om thuis een intensief te gamen op je iOS of Android. Bovendien is het best uniek om met een toetsenbord en muis op je telefoon te gamen.

gamen
(afbeelding: IOGear)

Je koopt ‘m hier.

Heb je een Nintendo Switch? Wist je dat je de joycons ook kan koppelen aan je iPhone. Je leest hier hoe dat moet:

Gamen op je iPhone? Zo koppel je Nintendo Switch-controllers

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen