Dit zijn de beste gratis games voor je iPhone

Games Rik Claessen 31 jan 2024
Leestijd: 3 minuten

‘Gamen op je telefoon is géén gamen!’ Onzin, natuurlijk wel. Deze gratis games voor op je iPhone zijn regelrechte pareltjes.

Wat als je overal waar je maar bent zou kunnen gamen? Het klinkt revolutionair, maar met alle gave releases op PlayStation, Xbox of Nintendo Switch vergeten we even dat het al jaren lang de realiteit is: gamen op je iPhone.

En nee, dat hoeft niet alleen Candy Crush of Angry Birds te zijn. De gamecatalogus in de App Store is niet alleen gegroeid, de telefoons worden ook met de dag scherper en sneller.

Dit zijn de beste gratis games voor je iPhone

Geen beter moment om eens flink te gamen op je iPhone. Deze gratis games moet je echt op je iPhone hebben

Tetris op de iPhone

We zeiden zojuist dat je het gamen op je telefoon soms vergeet met bijvoorbeeld de vette games op de Nintendo Switch. Maar wie zegt dat je een echte Nintendo-klassieker ook op een Nintendo console moet spelen?

Tetris is ook gewoon gratis te downloaden op je iPhone, wat dit toch al verslavende spelletje des te leuker maakt. Het maakt die lange busritjes, saaie vergaderingen of gewoon avonden op de bank nét wat leuker als je je highscore probeert te verbreken.

Eternium

Laatste tijd zijn klassieke action-rpgs populairder dan ooit. Zeker met de release van Baldur’s Gate 3. Maar wie die game gratis wilt spelen, heeft best wel pech. Treur niet oh gij met een iPhone: de App Store biedt ons Eternium.

Eternium houdt de formule simpel: top-down view van hoe je met een class als mage of warrior je een weg baant door levels vol schatten en vijanden. Hoe verder je in het spel komt, hoe complexer het wordt. Er is genoeg keuze om je personage aan te passen en te voorzien van een flinke upgrade. En dat allemaal zonder pay-to-winelementen.

Dit zijn de beste gratis games voor je iPhone
(afbeelding: Apple / Making Fun, Inc.)

The Battle of Polytopia

Dit is écht een spel voor fans van de Sid Meier’s Civilization-series. Maar in plaats van potjes die uren aan een stuk duren met honderden beurten, speelt The Battle of Polytopia in op korte, vlugge potjes. In deze (akelig schattige) strategygame krijg je 30 beurten om je omgeving te ontdekken en je dorpje uit te breiden.

Door de korte duur en het beperkt aantal beurten voelt het spel meer als een puzzel. Vul dat aan met een erg schattige uitstraling en vloeiende controls en je hebt een topgame voor op je iPhone. Hebben we al gezegd dat de game schattig is?

Dit zijn de beste gratis games voor je iPhone
(afbeelding: Midjiwan AB)

Asphalt 9: Legends

Wie de racegames van Asphalt nog niet kent weet niet wat ‘ie mist. Deze games zijn al zolang de iPhone er is een van dé beste racegames in de App Store. Asphalt 9: Legends is het nieuwste deel in de reeks en spant de kroon.

De graphics zijn verbazend goed en je zou zomaar vergeten dat je op je iPhone gamet. Je zult nog wel meer vergeten aangezien het spel zo verslavend is. Er is geen enkel ander spel dat de arcadeformule van punten scoren met gave stunts, zo soepel verwerkt in een pijlsnelle racegame. Asphalt 9: Legends is een game die iedereen op zijn iPhone moet hebben.

Call of Duty Mobile

Jazeker, het kan: je Call of Duty-ervaring op je iPhone. Sterker nog, het is een ervaring die meer dan de moeite waard is. Het is precies wat je van een Call of Duty game kunt verwachten. Een snelle, ontzettend leuke first-person-shooter.

Er zijn tientallen wapens met volop customisation. Qua maps zit het ook wel goed. Call of Duty Mobile rouleert namelijk maps uit eerdere Call of Duty games die favoriet zijn bij fans. Er is zelfs een E-sportsvertakking van de game ontstaan. Dat is nog eens een prima argument om te gebruiken als iemand zegt dat je niet kunt gamen op je iPhone.

Dit zijn de beste gratis games voor je iPhone
(afbeelding: Apple / TiMi Studios)

Handheld gamen kan dus prima op je iPhone. Nog niet klaar met on-the-go-gaming? Dan heeft de Nintendo Switch een hoop leuks in petto:

Nintendo Switch krijgt in 2024 deze fantastische games toegeworpen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen