Wat veel mensen niet weten over de Portret-modus op je iPhone

Smartphones Mark Hofman 31 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Wie regelmatig portretfoto’s neemt met zijn iPhone weet dat de functie de achtergrond wazig maakt. Wat alleen niet veel mensen weten is dat het meest recente model, in combinatie met iOS 17, het spelletje net een beetje anders maakt.

In de loop der jaren ben ik van de portretmodus gaan houden. Niet alleen vanwege de wazige achtergrond, maar ook vanwege de kwaliteit en de mogelijkheden qua bewerking die me fan hebben gemaakt. Maar het is sinds vorig jaar nog beter, dus.

De afgelopen vier maanden heb ik de iPhone 15 Pro dagelijks gebruikt om hem volledig te verkennen, simpelweg zodat ik jou kennis kan laten maken met de beste tips, trucs en verborgen functies. Apple kondigde de camerafunctie eerder al aan, maar verrassend genoeg gaan er maar weinig mensen ook daadwerkelijk mee aan de slag.

Portret op je iPhone, zelfs als je het niet van plan was

Wie in de Camera-app de functie Portret gebruikt, weet wat het doet. Je selecteert een object, wijst daar de camera naar en de achtergrond wordt vervaagd. Ideaal voor het nemen van productfoto’s of, je verwacht het misschien niet, portretten.

Wat echter nieuw is, is het feit dat je dit effect ook na het nemen van een foto kunt toevoegen. In de Foto’s-app kun je een foto bewerken en daar vervolgens op het f-icoontje drukken. Zodra je dat hebt gedaan, zal de app je foto omzetten tot een portret en dus van een bokeh-effect voorzien.

@wantnl

5 handige tips om meer uit je iPhone 15 Pro te halen #Apple #iPhone #iphonetricks #iphonetips #iphonetipsandtricks #iphone15pro

♬ origineel geluid – WANT – WANT

Wat ideaal is op dit gebied, is het feit dat je vervolgens ook handmatig kunt kiezen waar de focus ligt: voorgrond, achtergrond of ergens in het midden. Het is allemaal in te stellen.

Best wel een handige manier om meer uit de camera van je iPhone te halen, dus.

Alle tips, trucs en verborgen functies

De iPhone 15 Pro heeft na vier maanden bijna geen geheimen meer voor me. Ik heb de meest recente smartphone van Apple volledig onderzocht en een waslijst aan handige tips, trucs en verborgen functies gevonden.

In deze aparte serie leg ik ze stuk voor stuk uit op onze website, maar als je alle tips achter elkaar wilt zien, verwijs ik je graag naar de onderstaande video:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen