Nintendo Switch krijgt in 2024 deze fantastische games toegeworpen

Games Rik Claessen 6 jan 2024
Leestijd: 4 minuten

Met een handjevol remakes en een aantal nieuwe games, lijkt het erop dat dit een groot jaar voor de Nintendo Switch wordt. Welke titels gaan 2024 maken?

Fans van Nintendo hebben een prachtjaar voor zich met een hoop om zich op te verheugen. Bovenaan het lijstje staat misschien wel de opvolger van de Nintendo Switch die dit jaar verwacht wordt. Daarvoor is al een vette Bayonetta-remaster bevestigd.

Maar zolang er geen opvolger is, moet je het nog even doen met je huidige handheld. Gelukkig is het met de games die dit jaar verschijnen alles behalve een straf om de joy-cons maar weer in handen te nemen.

Op deze Nintendo Switch games kunnen wij niet wachten

Van prachtige remakes tot geweldige nieuwekomers. Naar deze games voor Nintendo Switch kijk ik enorm uit dit jaar.

Mario vs. Donkey Kong | 16 februari

Gelukkig hoeven we voor Mario vs. Donkey Kong niet erg lang te wachten. Deze remake van het aller eerste spel van de Game Boy Advance verschijnt al in februari. De game is een heerlijke puzzel-platformer die ik zowel op de GBA als op de Nintendo DS heb gespeeld.

En waar kleine ik soms nog vastliep op bepaalde puzzels, heb ik er nu meer vertrouwen dat ik mijn moeder niet om hulp hoef te vragen. Alhoewel dat bij Mario vs. Donkey Kong op de Switch geen probleem hoeft te zijn. De remake brengt niet alleen verbeterde 3D-graphics met zich mee, maar ook een co-op modus.

Deze remake van het eerste GBA-spel komt in februari naar de Switch.
Nintendo

Unicorn Overlord | 8 maart

Wie alle Fire Emblem-games op de Switch al heeft uitgespeeld, kan 8 maart wel in zijn agenda zetten. Dan komt Unicorn Overlord uit: een JRPG die dezelfde tactische turn-based gameplay heeft als Fire Emblem.

Nintendo Switch: deze 5 RPG-games moet je eens gespeeld hebben

Het is heerlijk om jezelf beurt na beurt te verliezen in een alsmaar lastiger wordende veldslag. En dat is nou precies wat Unicorn Overlord ons belooft. Maar de kers op de taart is niet alleen de ontzettend grote wereld die je kunt ontdekken, maar ook de mogelijkheden om je leger helemaal zelf samen te stellen. Om te zorgen dat dat niet snel gaat vervelen geeft Vanillaware, de maker van de game, ons meer dan 60 unieke speelbare personages. Kom maar op met die veldslag!

Unicorn Overlord wordt een heerlijk tactische JRPG
Vanillaware / Atlus

Loco Motive | TBA

Oké, oké: point-and-clickadventures zijn niet voor iedereen. Ze voelen erg oudbollig vergeleken met de flitsende actie die we tegenwoordig gewend zijn. En ja, ik ben me bewust van hoe oud ik klink als ik dit zeg. Maar Loco Motive is de perfecte game om een jonge generatie in aanraking te laten komen met dit prachtgenre.

De makers beschrijven Loco Motive als een mix tussen point-and-clickklassieker Monkey Island en het verhaal van de Murder on the Orient Express. Als dat al niet spannend genoeg klinkt, biedt de game een humoristische maar simpele tekenstijl. Zo blijft je aandacht volledig bij het dat bloedstollende klikken. Als je het zo zegt klinkt het wel een beetje suf, toch staat Loco Motive hoog op mijn lijstje!

Paper Mario: The Thousand-Year Door | TBA

Vooruit, nog één remake op dit lijstje dan. Het is erg makkelijk om te zeggen dat je hyped bent voor een spel, terwijl je die game al zo vaak eerder hebt gespeeld. Al helemaal als het een vleugje nostalgie bevat. Toch wordt Paper Mario: The Thousand-Year Door een game op de Switch om naar uit te kijken.

[REVIEW] Paper Mario: The Origami King

Deze Mario-RPG gaat wat mij betreft honderd (of duizend) keer beter werken op de Switch dan het op zijn originele console deed. Dat was namelijk de WII. Er is iets aan de Switch dat het spelen van RPG’s en met name turn-based RPG’s gewoon zoveel beter maakt. Is het de betere controllers? De handheld-modus of zit het gewoon tussen mijn oren? Hoe dan ook: een ontzettend leuke RPG, in HD, met Mario, én een flinke dosis humor erin. Wat wil je nog meer?

Deze remake op de Switch wordt ontzettend leuk
(Afbeelding: Nintendo)

Hollow Knight: Silksong

Wat is Hollow Knight toch een fantastisch spelletje. Charmant, grappig, uitdagend en vooral heel erg mooi. Zelfs als door mijn tranen van frustratie bij de latere levels het schermpje van mijn Switch niet meer zag, wist ik dat ik naar een prachtspel aan het kijken was. Het vervolg, Hollow Knight: Silksong, belooft dan ook alles wat het origineel heeft, maar dan beter.

En de developers weten dondersgoed dat we graag een vervolg willen zien. In plaats van een datum aan te kondigen, hebben ze ons hier en daar wat clues gegeven in de vorm van raadsels. Vaag? Zeker weten. Gaan mijn handen daar alleen nog maar meer van jeuken? Absoluut. Ondanks de vage raadsels, is de kans groot aanwezig dat we Silksong ergens dit jaar gaan zien. Het is immers al weer vijf jaar geleden dat Hollow Knight verscheen. En nog steeds heb ik het spel niet uitgespeeld…

Hollow Knight Silksong verschijnt als het goed is dit jaar
(Afbeelding: Team Cherry)

Niks te spelen in de tijd tot deze releases? Check dan vooral even deze games:

Beste Nintendo Switch-games die je als volwassene kunt spelen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen