Opvolger Nintendo Switch hand in hand met iconische Bayonetta remaster

Games Mark Hofman 2 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

De komst van de Nintendo Switch 2, ergens dit jaar, gaat gepaard met de remaster van een populaire franchise. Iemand zin om de Bayonetta-trilogie nog eens te beleven?

Met de start van 2024 is ook het jaar aangebroken waarin we een nieuwe Nintendo Switch kunnen verwachten. Althans, als de vele geruchten van het afgelopen jaar gelijk hebben.

Diezelfde geruchten vliegen je op dit moment ook om de oren op X. Daar is de term ‘Switch 2’ namelijk trending. Fans hunkeren naar nieuws over de console, maar op dit moment moeten we het doen met een game. Al kunnen we niet geheel ontevreden zijn over een remaster van de Bayonetta-trilogie, toch?

Nintendo Switch 2 krijgt remaster van Bayonetta

Nash Weedle, een leaker op X, heeft laten weten dat gamers de trilogie kunnen verwachten op de nieuwe Switch. Dat nieuws moeten we natuurlijk met een korreltje zout nemen, want Nintendo behoort nog tot de zeldzame bedrijven die redelijk goed een geheim kunnen bewaren.

Maar mocht Weedle gelijk hebben, dan hebben we wel echt iets tofs om naar uit te kijken. Naast de drie games uit de Bayonetta-trilogie krijgen de titels ook strakkere visuals en worden de prestaties verbeterd. Er wordt ook gesproken van HDR-ondersteuning.

De originele Bayonetta werd op verschillende platformen uitgebracht door ontwikkelaar PlatinumGames, maar deel twee en drie verschenen exclusief op een console van Nintendo. Dat de Nintendo Switch 2 de remaster krijgt is dus best wel logisch.

Al is het alleen al om de doorgaans grote fanbase van de hack-and-slash game tevreden te stellen. Zo heeft Nintendo op het gebied van Bayonetta 3 misschien nog wel iets goed te maken. Door technische beperkingen was de ervaring misschien niet zoals de fans hadden gehoopt. De Nintendo Switch 2 kan daar verandering in brengen.

2024: het jaar van een nieuwe handheld

Zes jaar nadat de Nintendo Switch op de markt verscheen, is het eindelijk tijd voor een opvolger. Dat werd tijd, want de combinatie van een console en een handheld loopt inmiddels wel tegen technische beperkingen aan. Het nieuwe model, waarschijnlijk de Switch 2, moet daar een einde aan maken.

Geruchten wijzen al langer naar de komst van een opvolger. In 2019 sprak men over een Switch Mini, later ging het over de Switch Pro. Achteraf bleken dat verwijzingen naar de Switch OLED, maar nu is er zekerheid over een nieuw model dat daadwerkelijk iets anders doet.

Ben je benieuwd wat we precies kunnen verwachten van deze nieuwe console? In augustus schreven we het onderstaande artikel:

Nintendo Switch is aan vervanging toe: 8 dingen die we weten over zijn opvolger

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen