Nintendo Switch is aan vervanging toe: 8 dingen die we weten over zijn opvolger

Games Jeroen Kraak 1 aug 2023
Leestijd: 4 minuten

De Nintendo Switch is een van de populairste consoles in de wereld. Toch loopt de spelcomputer nu tegen zijn uiterste houdbaarheidsdatum aan. Wij vertellen je alles wat je van een opvolger moet weten.

De Nintendo Switch is nu al zes jaar op de markt. Met de nieuwe Xbox Series X en de PlayStation 5 zijn de verschillen qua prestaties nog verder uiteengelopen. Hoog tijd voor een opvolger van de hybride spelcomputer. Wij vertellen je wat we nu al weten.

@wantnl

De nieuwe Samsung Galaxy Z Flip 5 #samsung #samsunggalaxy #android #samsunggalaxyflip #galaxyflip #galaxyunpacked #samsunggalaxyzflip5

♬ origineel geluid – WANT

10

Dit verwachten we van de opvolger van de Nintendo Switch

Goed, een nieuwe Nintendo-console lijkt er dus te komen, maar wat kunnen we precies verwachten? Gelukkig is er hier en daar al wat uitgelekt.

#1 De nieuwe Nintendo Switch komt in 2024

Hij lijkt er echt te komen: de opvolger van de Nintendo Switch. Als we de geruchten mogen geloven, is het in 2024 zo ver. Een leaker die daarover een bericht postte, werd gesommeerd deze offline te halen. Nu bevestigt een andere bron aan VGC het nieuws.

Ontwikkelaars zouden al een speciale ontwikkelingsset voor de opvolger van de Nintendo Switch in handen hebben. Dat betekent dus dat een release niet meer zover weg lijkt.

Als alles goed gaat komt de opvolger van de Nintendo Switch in de tweede helft van 2024 uit. Het bedrijf kiest voor dit tijdstip om zo voldoende voorraad te hebben. De afgelopen jaren zagen we dat nieuwe consoles zoals de Xbox Series X en de PlayStation 5 zeer moeilijk te krijgen waren door veel meer vraag dan aanbod.

#2 4K beeld

Een van de belangrijkste verbeteringen van een nieuwe Nintendo Switch is een chip. Deze gaat er waarschijnlijk voor zorgen dat we eindelijk 4K-beeld krijgen op de televisie als deze aangesloten is op de console. Goed, dat is nog steeds minder dan de PlayStation 5 of Xbox Series X, die 8K bieden, maar het is een update die wel nodig is.

#3 Langere batterijduur

Laten we eerlijk zijn, de batterijduur van de Nintendo Switch is niet het je-van-het. Vooral als je het vergelijkt met bijvoorbeeld tablets of de Steam Deck is daar echt nog veel winst te halen voor Nintendo. Het ligt dan ook in de verwachting dat de Japanners hier keihard aan werken.

Nintendo Switch
Nintendo Switch (Afbeelding: Unisplash / Sara Kurfeß)

#4 Een ramp voor oude games

Eerder lekte uit dat Nintendo moeite heeft om oudere games af te spelen op de nieuwe console, de zogenaamde backwards compatibility. Iets waar je natuurlijk niet echt op zit te wachten, want Zelda: Breath of the Wild en Super Mario Odyssey wil je ook gewoon op je nieuwe console blijven spelen.

Nintendo wil zelf graag dat je Switch-games gewoon op de nieuwe console kunt spelen. Toch maken ontwikkelaars van games zich hier zorgen over. Het zou negatieve invloed hebben op de verkopen van nieuwe games.

#5 Cloud gaming

De Britse Competition and Markets Authority lekte afgelopen maand onbedoeld informatie over de opvolger van de Nintendo Switch. Deze zou cloud-gaming gaan ondersteunen, wat je wellicht kent van Xbox Game Pass.

Hierdoor is het dus mogelijk om retro-games op je Nintendo Switch 2 te spelen. Eerder kwam al het nieuws naar buiten dat Nintendo en Microsoft meer gaan samenwerken. Komt er dan ook Xbox Game Pass op de Nintendo-console? Het lijkt niet waarschijnlijk, maar joh, wat zou dat top zijn.

Dit zijn de beste accessoires die je voor de Nintendo Switch koopt
Switch! (Afbeelding: Matthew Hamilton)

Het zijn allemaal geruchten, dus neem het vooral met een korreltje zout. Toch kunnen wij niet wachten op een nieuwe Nintendo Switch.

#6 Weer hybride

Een van de grootste succesfactoren van de Nintendo Switch, is dat het een hybride console is. Je neemt ‘m makkelijk overal naartoe door de joycons aan het scherm te schuiven.

Nintendo zou gek zijn als het dit niet zou doen voor een opvolger. Waarschijnlijk werkt dit dus weer op dezelfde manier met een dock.

#7 Geen OLED

Dit is misschien wel het opvallendste punt uit de lijst. Volgens bronnen aan VGC heeft de opvolger van de Nintendo Switch geen OLED. Dit terwijl de laatste versie van de spelcomputer er wel een had.

Netflix Nintendo Switch, Xbox, PlayStation
Pak je popcorn er maar alvast bij. (Afbeelding: Unsplash)

Dit heeft alles te maken met betaalbaarheid. Nintendo wil de prijs van de console niet te hoog laten worden, zodat meer mensen ‘m willen aanschaffen. OLED is natuurlijk duurder dan LCD. Het bedrijf kan daarna nog altijd kiezen om een OLED-versie uit te brengen, net zoals het bij de Switch deed.

#8 Meer opslag

Dat de opvolger van de Nintendo Switch wat duurder wordt, heeft alles te maken met opslag. Nintendo wil grotere games naar de consoles brengen.

De Nintendo Switch-games hebben nu een maximaal 32 GB nodig, terwijl veel Xbox Series- en PlayStation 5-games over de 100 GB gaan.

Nintendo Switch of Steam Deck: welke handheld past bij jou?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen