Samsung Galaxy S24 en iPhone 15 Pro delen titanische upgrade

Smartphones Jeroen Kraak 1 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

De Samsung Galaxy Z Flip5 en Fold5 zijn nog maar net uit, maar nu kijken we al naar de volgende grote releases. De iPhone 15 Pro Max en de Samsung Galaxy S24 Ultra krijgen een heerlijke update.

Qua niet opvouwbare telefoons zijn de iPhone 15 Pro Max en de Samsung Galaxy S24 Ultra de twee vlaggenschepen. Als ze beiden dezelfde verbetering doorvoeren moet die wel goed zijn, toch? Dat is nu zeker het geval als we de doorgaans goed ingevoerde Ice Universe moeten geloven.

@wantnl

Samsung Galaxy Z Flip5 Unboxing 😅 samsung android Samsunggalaxy SamsunggalaxyFlip5 #galaxyflip5 smartphones tech gadgets

♬ Makeba – Jain

Samsung Galaxy S24 Ultra en iPhone 15 Pro Max krijgen dezelfde feature

Eén van de grote verbeteringen aan de iPhone 15 Pro is het frame. Bij de 14 Pro is die nog gemaakt van roestvrij staal, maar voor de 15 Pro wordt gekozen voor titanium. Het is weliswaar niet zo sterk als roestvrij staal, maar nog steeds sterk zat. Titanium is echter lichter en daardoor is de telefoon een stukje handzamer. Bovendien ziet titanium er natuurlijk meer premium uit.

Samsung lijkt voor de Galaxy S24 Ultra hetzelfde te doen, als we de geruchten mogen geloven. Ook deze krijgt een titanium frame. Dat betekent dus dat zowel de iPhone 15 Pro als S24 ultra dezelfde feature hebben.

Ice Universe weet ook een ander nieuwtje te melden over de Samsung Galaxy S24 Plus. Deze telefoon krijgt een 6.65-inch scherm, terwijl de S23 Plus nog een 6.6-scherm had. Mogelijk heeft dit te maken met de komst van dunnere schermranden. Iets wat ook gezegd wordt over de iPhone 15 Pro.

Nog meer overeenkomsten

Bovendien gaan de iPhone 15- en Samsung Galaxy S24-lijn ook nog op andere manieren op elkaar lijken. Zo krijgt de telefoon van Apple voor het eerst een USB C-poort vanwege Europese regelgeving. Samsung-telefoons hebben dat al jaren.

Samsung Galaxy S23 Ultra, Android, Smartphones, Review
De Samsung Galaxy S23 (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Daarnaast krijgt de iPhone 15 Pro Max waarschijnlijk een periscoopcamera. Deze feature die ook naar de Samsung Galaxy S24 Ultra komt, was eerder ook al aanwezig op de S22 en S23 Ultra. Er lijkt dus al met al net wat minder verschil te komen tussen de vlaggenschepen van de twee merken.

iPhone 15 krijgt bijzondere camera die nog betere foto’s maakt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen